Zonneboiler Weteringbrug

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Weteringbrug? Middels een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bespaart pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem komt tot stand door twee delen: natuurlijk een zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl lees jij veelzijdige informatie die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Weteringbrug.

zonneboiler systeem installeren in 2156

 • Een zonneboiler is perfect om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4500.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €900.
 • Een standaard woning in Haarlemmermeer verbruikt 1260 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 15%. Concreet: een mogelijk besparing van wel €115 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2156
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in Weteringbrug vergelijken

Het belangrijkste deel van van onze maandelijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies voor een professionele zonneboiler installateur in Weteringbrug! Geholpen door onze website vind je eenvoudig een competente installateur die actief is in jouw plaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Haarlemmermeer. Of bezoek Qbis.nl of Kvinl.nl voor een overzicht met betrouwbare installatiebedrijven uit de gemeente. Onderstaand ontdek jij belangrijke zaken.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Controleer ook op ervaringen van anderen en voorwaarden (keurmerken). Je kunt denken aan Zonnekeur, VCA, Solar Keymark, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt zonne-energie en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door de zonneschijn kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. D.m.v. het leidingstelsel wordt de hitte overgebracht op het buffervat. Wanneer de zon amper schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. In zo’n geval springt de naverwarmer bij (gasgestookte ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gebruikt voor je tapwaterbehoefte en uiteraard centrale verwarming. Deze milieuvriendelijke installatie bevat o.a. een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bovenal toegepast door grote woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huizen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Als gevolg van dalende prijzen, RVO subsidie, een interessante besparing en lagere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Weteringbrug. Zo’n systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als randvoorwaarde moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, voor de meeste woningen geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Daarnaast plaatsen ze ook het buffervat t.b.v. verwarmd water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. In juni 2024 zijn er systemen met een voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Weteringbrug liggen tussen de €2650 en €3150, inclusief installeren. De installatie heeft een geschatte levensduur van maximaal 30 jaar. De uiteindelijke prijs komt tot stand door het aantal zonnecollectors, de inhoud van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een royale subsidie. Op onze website tref je uitgebreide info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder tref jij voor verschillende mogelijkheden de totaalprijs en mogelijke besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Een regulier huishouden verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. Vuistregel: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat komt neer op €180 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte kosten Besparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.575€70
100 liter2€2.875 – €3.125€90
200 liter2€3.175 – €3.975€130
300 liter3€4.400 – €5.350€180
zonneboiler-kopen-weteringbrug

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Denk aan naam, e-mailadres en adresgegevens. Daarmee is het duidelijk naar wie de betreffende informatie verstuurd moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is nodig om onderzoek te doen naar hoeveel gas & elektra er verbruikt wordt. Met het energieverbruik kan de deskundige bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf de woning

  Vertel ons wat meer over de woning. Bijvoorbeeld woonoppervlak en leeftijd woning / mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het type dak en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef uw wensen door

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Beschrijf ook welke alternatieve energiesystemen er eventueel al zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en dien de aanvraag definitief in. Er volgt z.s.m. een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Weteringbrug (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze regeling werd in 2017 extra gestimuleerd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, heeft hier recht op. Op de website van RVO staat een database / apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle apparaten die hierop staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €700 tot wel €1575. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet op je naam staan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Weteringbrug

 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 40T/S300L-1), vermogen 1702 [KW], €1157 subsidie.
 • 123-Kaminofen (3CPC18 + FKS 800), vermogen 3614 [KW], €2458 subsidie.
 • Solar2all (HP25HE/150/PWM), vermogen 1802 [KW], €1225 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO biedt de gemeente Haarlemmermeer mogelijk nog een extra vergoeding. Check www.haarlemmermeer.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Weteringbrug aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Goed nieuws, want dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en draagt zorg voor een (CV) warm huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Weteringbrug!

 • De warmtepomp: ontneemt energie uit bijvoorbeeld de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte in samenwerking met een fabriek. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!