Zonneboiler Leimuiderbrug

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Leimuiderbrug? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame product komt tot stand door 2 aspecten: natuurlijk een zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Middels onze vergelijker lees jij accurate informatie die helpen bij een zonneboiler kopen in Leimuiderbrug.

zonneboiler systeem installeren in 2155

 • Een zonneboiler is een interessante manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4500.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1000.
 • Een gemiddelde woning in Haarlemmermeer stookt 1260 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 20%. Dit betekent een potentiële besparing tot wel €120 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2155
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in Leimuiderbrug vergelijken

Het leeuwendeel van een gemiddelde energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en maak een keuze voor een competente zonneboiler installateur in Leimuiderbrug! Met behulp van deze website achterhaal je gemakkelijk een goede installateur uit de omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket gemeente Haarlemmermeer. Of surf naar kvinl.nl voor een overzicht met vakbekwame installatiebedrijven in de regio. Verderop ontdek je verschillende tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijke installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Vraag ook om reviews en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Denk aan VCA, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Aan de hand van zon warmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Gebruikmakend van het buizenstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor warm water. Van november tot en met februari wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dat geval springt de naverwarmer bij (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit systeem is toepasbaar voor warm tapwater en natuurlijk een warm huis (CV). Dit milieuvriendelijke systeem heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de eerste plaats een rendabele oplossing voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor woningen die veel warm water uit de kraan halen. Als gevolg van dalende prijzen, aantrekkelijke subsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Leimuiderbrug. Dit apparaat wordt soms ook geïntegreerd met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als eerste moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat valt dus best wel mee. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Ook hebben we nog het voorraadvat voor warm water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag zijn er voorbeelden met het voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De huidige kosten zonneboiler Leimuiderbrug liggen tussen de €2850 en €3150, met installatie. Dit duurzame systeem heeft een geschatte levensduur van om en nabij de 25 jaar. De feitelijke prijs komt tot stand door het soort zonnecollectoren, de omvang vaneen warm-water voorraad buffersysteem, het onderhoud en de installatie prijzen. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een royale subsidie. Als je iets verders scrollt ontdek jij een gedetailleerde omschrijving.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende schema lees jij voor een aantal voorbeeldsituaties de kosten en besparing op jaarniveau. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan wordt de investering rendabeler. Een regulier huishouden verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. Uitgangspunt: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Omgerekend €170 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). De prijs voor gas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Vat inhoudAantal collectorenVerwachte prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.550€40
100 liter2€2.900 – €3.175€75
200 liter2€3.125 – €3.800€140
300 liter3€4.550 – €5.300€195
zonneboiler-kopen-leimuiderbrug

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  We vragen om naam, adres + contactgegevens. Belangrijk, want zo is het duidelijk naar wie de informatie aangeleverd kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is belangrijk om inzicht te hebben in hoeveel elektra + gas er verbruikt wordt. Aan de hand van deze gegevens kan de vakman een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningtypering

  Specificeer type woning. Denk aan de grootte en de staat van de isolatie. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef uw wensen door

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een systeem met CV-ketel en panelen? Benoem ook welke CO-2 besparende producten er aanwezig zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op de versturen-knop. U ontvangt zeer binnenkort een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Leimuiderbrug (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze mogelijkheid is twee jaar geleden uitgebreid. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan een verzoek indienen. Op RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met alle zonneboilers. Alle producten die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies schommelen tussen de €825 tot wel €1425. Let op de volgende regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Leimuiderbrug

 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 30T/S300L-1), vermogen 1442 [KW], €981 subsidie.
 • 123-Kaminofen (CPC18CPC24 + FKSS 600), vermogen 3379 [KW], €2298 subsidie.
 • Solar2all (HP20/150/PWM), vermogen 1421 [KW], €966 subsidie.

Afgezien van de reeds besproken subsidieregeling verstrekt de gemeente Haarlemmermeer mogelijkerwijs een speciele lening. Ga naar www.haarlemmermeer.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Leimuiderbrug aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In deze situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme tapwater en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt meer kWh stroom. De elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Bovendien zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Leimuiderbrug!

 • Warmtepomp: genereert warmte uit o.a. de lucht of stromend water.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. productiebedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!