Zonneboiler Burgerveen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Burgerveen? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. Het systeem kent 2 onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). D.m.v. onze vergelijker bekijk jij bruikbare info m.b.t. een zonneboiler kopen in Burgerveen.

zonneboiler systeem installeren in 2154

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4700.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €700.
 • Een gemiddeld gezin in Haarlemmermeer stookt 1260 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 15%. Dit betekent een flinke geldbesparing van wel €100 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2154
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in Burgerveen vergelijken

Een steeds groter deel van onze energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm tapwater. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies altijd een competente zonneboiler installateur in Burgerveen! Door gebruik te maken van onze vergelijker ontdek je gemakkelijk een competente installateur in jouw eigen regio. Informeer ook eens bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Haarlemmermeer. Of ga naar kvinl.nl voor actuele overzichten met professionele installateurs uit jouw provincie. Onderstaand vind jij een aantal tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Controleer ook op ervaringen van anderen en voorwaarden (keurmerken). Bekijk eens Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Aan de hand van het modulaire systeem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. In het najaar haalt het water niet de gewenste temperatuur. In zo’n geval kan de naverwarmer dit compenseren (standaard centrale verwarming).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit duurzame product wordt gebruikt voor heet water in huis en uiteraard centrale verwarming. De installatie heeft de volgende onderdelen: een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? In een dergelijke situatie vult de CV-brander het gat op. Met name interessant voor grotere huishoudens met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor families die veel warm water uit de kraan halen. Door lagere prijzen, ISDE subsidie, de potentiële gasbesparing en minder uitstoot van CO-2 laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Burgerveen. Deze setup wordt soms ook geïntegreerd met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Allereerst heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors zijn 2 – 5 m2 groot, voor de meeste woningen geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Daarnaast hebben we nog het voorraadvat voor warm water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er oplossingen het buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Burgerveen schommelen tussen de €2900 en €3000, met monteren & installeren. Dit product heeft een geschatte levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De prijs wordt vastgesteld door het aantal zonnecollectors, de capaciteit van het buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op onze website ontdek je meer details.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hieronder bekijk jij voor een paar voorbeeldsituaties de totaalprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan stijgt het rendement. Houd rekening met een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Vuistregel: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Je komt uit op €170 per jaar (energieprijzen juni 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Vat inhoudCollectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.575€70
100 liter2€2.900 – €3.025€75
200 liter2€3.275 – €3.975€120
300 liter3€4.450 – €5.150€165
zonneboiler-kopen-burgerveen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dit zijn adres en contactgegevens. Daarmee is het duidelijk naar wie de informatie verzonden moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is belangrijk om een indicatie te hebben van hoeveel stroom + gas er op het adres wordt gebruikt. Geholpen door deze data kan de installateur een beter voorstel doen.

 3. Huisomschrijving

  Beschrijf de woning. Je kunt denken aan de inhoud en de mate van isolatie. Goed om te noemen is ook het type dak en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Specificeer uw wensen

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Omschrijf daarnaast welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur het formulier. Er volgt binnen afzienbare tijd een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Burgerveen (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze tegemoetkoming is in 2017 extra gestimuleerd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Op RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle zonneboilers. Alle merken die hierop staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen al gauw op van €550 tot wel €1300. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Burgerveen

 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 30T/S200L-1), vermogen 1467 [KW], €998 subsidie.
 • 123-Kaminofen (3CPC18 + FKS 1000), vermogen 364 [KW], €2475 subsidie.
 • Austria Email (ERM 300 met Pellesol-a panelen), vermogen 2565 [KW], €2044 subsidie.

Afgezien van de welbekende ISDE-subsidie van het RVO hanteert de gemeente Haarlemmermeer mogelijkerwijs een speciele lening. Check www.haarlemmermeer.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Burgerveen aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? Goed nieuws, want dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor een verwarmde woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Ook kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Burgerveen!

 • De warmtepomp: wint energie via de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte in samenwerking met o.a. een industrieterrein. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!