Zonneboiler Boesingheliede

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Boesingheliede? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bespaart plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie komt tot stand door 2 aspecten: een zonnecollector op het dak en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Dankzij onze vergelijker tref je praktische details die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Boesingheliede.

zonneboiler systeem installeren in 2143

 • Een zonneboiler is een interessante manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3400.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1800.
 • Een doorsnee gezin in Haarlemmermeer stookt 1260 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 11%. Dit mondt uit in een mogelijk besparing van wel €115 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2143
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in Boesingheliede vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga in zee met een goede zonneboiler installateur in Boesingheliede! Geholpen door deze pagina achterhaal je snel een competente installateur in jouw eigen regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Haarlemmermeer. Of surf naar de website Qbis.nl voor lijstjes met betrouwbare installatiebedrijven in je omgeving. In de volgende paragraaf check je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Check ook op beoordelingen en certificering. Je kunt denken aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Zonnekeur, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Middels het leidingstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat. Van november tot en met februari zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan hebben we dan een naverwarmer (standaard centrale verwarming).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De dergelijke zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit duurzame systeem wordt gebruikt voor het warme water en verwarming (CV-installatie). Het product houdt in: een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? In een dergelijke situatie springt de CV-brander bij. In de eerste plaats een rendabele oplossing voor grotere huizen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor woningen met een grote vraag naar warm water. Als gevolg van interessante aanschafprijzen, overheidssubsidie, een mooie besparing op energiekosten en bewustere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Boesingheliede. Dit systeem wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de basis moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Daarnaast heb je ruimte nodig voor een warm-water buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met het voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De meest recente kosten zonneboiler Boesingheliede zitten gemiddeld tussen €2575 en €4350, met installatie. Het product heeft een geschatte levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort zonnecollectoren, de eigenschappen van een warm-water voorraad buffersysteem, het onderhoud en de installatie prijzen. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een aantrekkelijke subsidie. Hierna check jij uitgebreide info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hierna check je voor verschillende voorbeeldsituaties de kostprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe korter de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Uitgangspunt: een 4-koppig gezin bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat komt neer op €60 per jaar (gasprijzen juni 2024). De prijs voor gas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.700€45
100 liter2€2.750 – €3.150€100
200 liter2€3.100 – €3.975€125
300 liter3€4.450 – €5.050€190
zonneboiler-kopen-boesingheliede

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Denk aan naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Belangrijk, want zo weten we naar wie de informatie aangeleverd kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is essentieel om een indicatie te hebben van hoeveel elektriciteit + gas je op dit moment verbruikt. Via deze informatie kan de vakman een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf de woning

  Specificeer type woning. Van belang zijn de inhoud en de mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het soort dak (schuin of plat) en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke andere systemen beschikbaar zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verzend het formulier. Jij ontvangt binnen afzienbare tijd een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Boesingheliede (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze tegemoetkoming is twee jaar geleden uitgebreid. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Op de website van RVO staat een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle apparaten die beschreven staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €950 tot €1750. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Boesingheliede

 • ZBPro (ZP500tfp-5), vermogen 2626 [KW], €1786 subsidie.
 • 123-Kaminofen (CPC24 + TS-SS 500), vermogen 1913 [KW], €1301 subsidie.
 • PLEION (ECO DUO ECLIPSE 2 – 1000 – 4 ECLIPSE), vermogen 2479 [KW], €1686 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOhanteert de gemeente Haarlemmermeer soms een extra tegemoetkoming. Zie www.haarlemmermeer.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Boesingheliede aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Op dat moment is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een uitstekende optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt wel meer stroom. De stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Verder vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Boesingheliede!

 • De warmtepomp: wint warmte a.d.h.v. bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!