Zonneboiler Cruquius

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Cruquius? Via een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart circa de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door twee onderdelen: de zonnecollector en een warm-water buffervat. Geholpen door onze website ontdek je accurate informatie die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Cruquius.

zonneboiler systeem installeren in 2142

 • Een zonneboiler is perfect om zelf warm water te produceren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4400.
 • Subsidies lopen op tot wel €1800.
 • Een gemiddelde woning in Haarlemmermeer verbruikt 1260 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 15%. Dit mondt uit in een potentiële besparing tot wel €90 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2142
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in Cruquius vergelijken

Het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en maak een keuze voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Cruquius! Door gebruik te maken van onze vergelijker ontdek je zonder problemen een competente installateur uit de buurt. Of bezoek eens het Energieloket gemeente Haarlemmermeer. Of surf naar de website kvinl.nl voor lijstjes met professionele installateurs in de regio. Onderstaand lees je diverse aanbevelingen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook referenties en voorwaarden (keurmerken). Bekijk eens Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt slim gebruik van zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door de zonneschijn wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door middel van het modulaire systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. In het najaar wordt het water niet warm genoeg. In zo’n geval biedt de naverwarmer ondersteuning (standaard centrale verwarming).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Ook dat kan. Deze zonneboiler combiketel is een combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze installatie draagt zorg voor het warme water en verwarming (CV-installatie). Dit milieuvriendelijke systeem heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? Op dat moment heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bijzonder interessant voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor families met een grote vraag naar warm water. Omwille van interessante aanschafprijzen, RVO subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Cruquius. Deze oplossing werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de basis moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Daarnaast moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig zijn er installaties met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Cruquius komen gemiddeld uit tussen €2575 en €3650, waarbij installatie is inbegrepen. Dit product heeft een levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De totaalprijs wordt vastgesteld door de grootte van de zonnecollectors, de eigenschappen van het buffervat voor warm tapwater, de plaatsingskosten en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een duurzaamheidssubsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl check jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hieronder vind je voor een paar gevallen de geschatte kosten en een indicatie van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe meer je netto gaat besparen. We gaan vaak uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. We hanteren standaard: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €85 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). Het gastarief gaat toenemen, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.500€45
100 liter2€2.750 – €3.075€85
200 liter2€3.300 – €4.000€125
300 liter3€4.575 – €5.250€160
zonneboiler-kopen-cruquius

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Denk aan naam, adres + contactgegevens. Dan komen wij erachter naar wie verdere info verstuurd kan worden. Je ontvangt een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is handig om inzicht te hebben in hoeveel gas en elektra je op dit moment verbruikt. Door deze statistieken kan de deskundige bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort huis

  Wat voor soort huis heeft u. Bijvoorbeeld leefruimte (m2) en de staat van de isolatie. Relevant is ook wat voor soort dak de woning heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Geef aan wat precies de behoefte is. Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of juist met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Schets tevens welke andere systemen in de woning zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verzend het formulier. Je ontvangt binnen een paar dagen een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Cruquius (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze regeling werd in 2017 verbreed. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Via RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle zonneboilers. Alle producten die daarin genoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €425 tot €1850. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Cruquius

 • ZBPro (ZP500tfp-4), vermogen 2415 [KW], €1642 subsidie.
 • 123-Kaminofen (CPC18CPC24 + HSP-1 500), vermogen 3397 [KW], €2310 subsidie.
 • PLEION (ECO DUO ECLIPSE 2 – 800 – 5 ECLIPSE), vermogen 2801 [KW], €1905 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO biedt de gemeente Haarlemmermeer een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bekijk www.haarlemmermeer.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Cruquius aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Cruquius!

 • Een warmtepomp: wint energie uit onder andere ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte in samenwerking met o.a. productiebedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!