Zonneboiler Bentveld

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Bentveld? Middels een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bespaart ongeveer de helft op je kosten voor warm water. De installatie wordt gekenmerkt door twee onderdelen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een buffervat voor warm tapwater. Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl check je omvangrijke gegevens die helpen bij een zonneboiler kopen in Bentveld.

zonneboiler systeem installeren in 2116

 • Een zonneboiler is een ideale manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3400.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1900.
 • Een alledaags huishouden in Zandvoort verbruikt 1340 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 14%. Concreet: een aantrekkelijke kostenbesparing tot €145 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZandvoort
Postcode2116
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2820 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Een zonneboiler installateur in Bentveld vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en maak een keuze voor een competente zonneboiler installateur in Bentveld! Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker tref je snel een geschikte installateur die werkt in jullie regio. Of bezoek eens het Energieloket, een initiatief van de gemeente Zandvoort. Of ga naar de website echteinstallateur.nl voor lijstjes met eerlijke installateurs uit de gemeente. Onderstaand ontdek jij verschillende tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijk systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na recensies en kleine lettertjes (certificaten). Bijvoorbeeld KviNL, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking van het systeem: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Via warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. D.m.v. het gesloten systeem wordt de hitte overgebracht op een warm-water buffervat. Van november tot en met februari wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dit scenario biedt de naverwarmer ondersteuning (de traditionele ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Het product draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en een warme woning. Dit systeem heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? Op deze momenten heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bijzonder interessant voor grotere huishoudens die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor families met een hoog warmwater-gebruik. Wegens beperkte aanschafkosten, RVO subsidie, een forse besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Bentveld. Deze setup wordt soms ook geïntegreerd met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Vanzelfsprekend is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Uiteraard moet je rekening houden met een warm-water buffervat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Hedendaags zijn er voorbeelden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De huidige kosten zonneboiler Bentveld zitten gemiddeld tussen €2825 en €3800, met installatie. Dit product gaat normaal gesproken mee voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De investering kan men berekenen met de grootte van de zonnecollectors, de grootte van een warm-water buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een duurzaamheidssubsidie. Verderop vind je uitgebreide info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hieronder check jij voor diverse mogelijkheden de kosten en een schatting van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te interessanter een zonneboiler is. Gemiddeld gezien is het verbruik ongeveer 50 liter per persoon. Experts zeggen vaak: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €120 per jaar (gasprijzen juli 2024). De prijs van aardgas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenRealistische kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.500€55
100 liter2€2.900 – €3.000€90
200 liter2€3.100 – €3.825€120
300 liter3€4.475 – €5.250€150
zonneboiler-kopen-bentveld

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We vragen om jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Hierdoor is het voor ons duidelijk naar wie de informatie toegezonden mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is handig om een indicatie te hebben van hoeveel elektra & gas er verbruikt wordt. Door deze gegevens kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Huistypering

  Omschrijf uw woning. Denk aan leefruimte (m2) en wat er aan isolatie is gedaan. Wat we ook graag willen weten is het soort dak (schuin of plat) en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Geef aan wat precies de behoefte is. Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Geef aan welke CO-2 besparende producten er aanwezig zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt binnen een paar dagen een complete offerte van een zonneboiler monteur in Bentveld (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming werd in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, komt in aanmerking. Op de website van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle merken en modellen. Alle apparaten die daarin genoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies schommelen tussen de €600 tot €1575. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een betaalbewijs
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Bentveld

 • ZBPro (ZP200tfp), vermogen 1273 [KW], €866 subsidie.
 • Navetto (WPB270/HPC7,5), vermogen 2877 [KW], €1956 subsidie.
 • PLEION (ECO DUO ECLIPSE 2 – 600 – 3 ECLIPSE), vermogen 2224 [KW], €1512 subsidie.

Buiten de landelijke subsidie verschaft de gemeente Zandvoort wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bekijk www.zandvoort.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Bentveld aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In dat geval is zonneboiler + zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en draagt zorg voor een (CV) warm huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Tevens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Bentveld!

 • De warmtepomp: genereert warmte uit bijv. de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een afgebakende plek in huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van lokale industrie. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!