Zonneboiler Santpoort-Noord

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Santpoort-Noord? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart circa de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door 2 onderdelen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Dankzij zonneboilerrevolutie.nl doorzoek jij praktische raadgeving m.b.t. een zonneboiler kopen in Santpoort-Noord.

zonneboiler systeem installeren in 2071

 • Een zonneboiler is een interessante manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4600.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1650.
 • Een alledaags gezin in Velsen stookt 1260 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 14%. Concreet: een potentiële besparing tot wel €95 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteVelsen
Postcode2071
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2720 kWh
Gemiddelde energierekening€143,00

Een zonneboiler installateur in Santpoort-Noord vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en om water op te warmen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies voor een professionele zonneboiler installateur in Santpoort-Noord! Geholpen door onze website ontdek je snel een goede installateur in jouw eigen woonplaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Velsen. Of ga naar de website kvinl.nl voor actuele overzichten met vakbekwame installateurs uit de buurt. Hierna lees je nog wat adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Zo’n systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Bekijk ook reviews en eventuele keurmerken. Bijvoorbeeld Sterkin, VCA, KviNL, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de warmte van de zon om water op te warmen. De werking is als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Middels het modulaire systeem wordt de hitte overgebracht op het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de koudere maanden wordt het water niet warm genoeg. In dat geval springt de naverwarmer bij (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. De installatie is toepasbaar voor jouw sanitaire water en de verwarming van de woning. De installatie wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? Op deze momenten zorgt de CV-brander voor de rest. Zeker relevant voor grote gezinnen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor mensen die relatief veel warm water gebruiken. Omwille van lage aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een lagere energierekening en gereduceerde CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Santpoort-Noord. Deze oplossing kan je ook gebruiken samen met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Uiteraard moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Tevens moet je rekening houden met het voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag zijn er systemen met het voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De verwachte kosten zonneboiler Santpoort-Noord schommelen tussen de €2650 en €4250, met montage. Het systeem kan worden gebruik voor een periode van om en nabij de 25 jaar. De investering wordt gebudgetteerd middels het type zonnecollectors, de grootte van het voorraadvat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een duurzaamheidssubsidie. Verderop vind je meer specificaties.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hieronder vind jij voor meerdere omstandigheden de investering en een schatting van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan stijgt het rendement. Gemiddeld gezien is het verbruik circa 50 liter p.p.p.d. Experts zeggen vaak: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is circa €165 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). De gasprijs stijgt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.500€65
100 liter2€2.850 – €3.125€90
200 liter2€3.250 – €3.850€110
300 liter3€4.450 – €5.100€160
zonneboiler-kopen-santpoort-noord

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Relevant zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Zo is het helder naar wie de benodigde info verstuurd mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is makkelijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas + elektra er verbruikt wordt. Met behulp van deze informatie kan het betreffende bedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type woning

  Beschrijf uw huis. Van belang zijn de omvang en de staat van de isolatie. Goed om te noemen is ook het type dak en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combi met ketel en zonne-energie? Omschrijf daarnaast welke duurzame energiebronnen er beschikbaar zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt binnen een paar dagen een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Santpoort-Noord (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze werd jaren geleden uitgebreid. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Via het RVO platform staat een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle producten op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen zo tussen de €825 tot €1875. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Santpoort-Noord

 • Burg Spitzentechnologie (Pro 2400 SBS200 TW), vermogen 1283 [KW], €872 subsidie.
 • Navetto (WPB270/HPC2,5), vermogen 1210 [KW], €823 subsidie.
 • PLEION (ECO FRESH ECLIPSE 2 – 350 – 4 ECLIPSE), vermogen 2805 [KW], €1907 subsidie.

Afgezien van de genoemde ISDE-subsidiebiedt de gemeente Velsen een groene lening of kleine subsidie. Bezoek www.velsen.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Santpoort-Noord aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Santpoort-Noord!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte middels de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een geselecteerde positie in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van een fabriek. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!