Zonneboiler Velsen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Velsen? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. De installatie komt tot stand door 2 onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door middel van deze pagina lees je veelzijdige info over een zonneboiler kopen in Velsen.

zonneboiler systeem installeren in 1991

 • Een zonneboiler is een interessante manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2500.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1200.
 • Een gemiddeld huishouden in Velsen gebruikt 1260 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 10%. Dat komt overeen met forse besparing van wel €85 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteVelsen
Postcode1991
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2720 kWh
Gemiddelde energierekening€143,00

Een zonneboiler installateur in Velsen vergelijken

Het grootste deel van een gemiddelde energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm tapwater. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Velsen! Middels onze website tref je simpel en snel een goede installateur uit de buurt. Informeer ook eens bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Velsen. Of ga naar kvinl.nl voor een schema met geschikte installateurs uit jullie streek. Hierna lees je belangrijke zaken.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Bekijk ook ervaringen van anderen en voorwaarden (keurmerken). Dit zijn o.a. KviNL, Sterkin, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water op te warmen. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door middel van het gesloten systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de herfst en winter zal het systeem niet warm genoeg worden. Geen nood, dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de gasketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De dergelijke zonneboiler combiketel is een koppeling van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product kan benut worden voor het warme water en een warme woning. Deze installatie wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? In dat geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de basis interessant voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor gezinnen die veel warm water uit de kraan halen. Vanwege lage winkelprijzen, aanlokkelijke subsidies, een mooie besparing op energiekosten en beperkte CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Velsen. Deze installatie kan je ook gebruiken samen met een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als randvoorwaarde moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), ze bedekken dus niet het hele dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Ook is er nog een voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er installaties met het buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De kosten zonneboiler Velsen schommelen tussen de €2625 en €4000, waarbij installatie is inbegrepen. Deze duurzame installatie kan worden gebruik voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs kan men berekenen met het type zonnecollectors, de inhoud van het voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een duurzaamheidssubsidie. Hierna bekijk jij meer specificaties.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder ontdek je voor verscheide omstandigheden de totaalprijs en besparing op jaarniveau. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe interessanter de besparing. Gemiddeld gezien is het verbruik circa 50 liter p.p.p.d. In de basis zeggen we: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit komt neer op €60 per jaar (energieprijzen juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGeschatte investering Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.675€45
100 liter2€2.900 – €3.125€85
200 liter2€3.175 – €3.825€140
300 liter3€4.425 – €5.350€175
zonneboiler-kopen-velsen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Relevant zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Belangrijk, want zo is het voor ons duidelijk naar wie verdere info aangeleverd kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is van belang om boven water te krijgen hoeveel elektriciteit en gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Geholpen door deze info kan het betreffende bedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf de woning

  Beschrijf de woning. Bijvoorbeeld aantal kamers en wat er aan isolatie is gedaan. Wat we ook graag willen weten is het type dak en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Geef aan wat precies de behoefte is. Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie met zonnepanelen en ketel? Omschrijf daarnaast welke duurzame warmtebronnen in de woning zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en klik op versturen. Je ontvangt z.s.m. een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Velsen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze subsidie werd jaren geleden verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem op het dak wil, heeft hier recht op. Via RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met alle zonneboilers. Alle modellen die worden genoemd bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen tussen de €575 tot €1200. Wel zijn er een aantal regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en het adres komt overeen met de factuur
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Velsen

 • Solarbayer (PremiumPlus 2.86 AL Paket 3 + SKL 500), vermogen 2685 [KW], €1826 subsidie.
 • Vaillant (VPS 500 VPM 20 3 x VFK 155 V), vermogen 3193 [KW], €2171 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 150L 1-24 HPC), vermogen 1747 [KW], €1188 subsidie.

In aanvulling op deze subsidie op landelijk niveau verschaft de gemeente Velsen wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Doorzoek www.velsen.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Velsen aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Velsen!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte uit bijv. de directe omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een geselecteerde positie in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Toevoer restwarmte uit processen van industriële ondernemingen. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente