Zonneboiler Uitgeest

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Uitgeest? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt opgebouwd door 2 onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Middels deze pagina bekijk je bruikbare details die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Uitgeest.

zonneboiler systeem installeren in 1911

 • Een zonneboiler is perfect om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2700.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €850.
 • Een alledaags gezin in Uitgeest stookt 1310 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 11%. Dit draait uit op een leuke kostenbesparing van wel €50 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteUitgeest
Postcode1911
Netnummer0251 (+31251)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in Uitgeest vergelijken

Het grootste deel van een gemiddelde energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm tapwater. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies voor een geschikte zonneboiler installateur in Uitgeest! Geholpen door de zonneboiler-vergelijker vind je simpel en snel een erkende installateur uit de omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente Uitgeest. Of bezoek de website echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met erkende installatiebedrijven in de buurt. Hieronder bekijk jij een aantal tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Houd ook rekening met beoordelingen en eventuele keurmerken. Bijvoorbeeld VCA, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zon als energiebron om water op te warmen. Beschrijving van de werking: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door de zonneschijn kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via het buizensysteem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat. In de winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit wordt steeds meer toegepast. Deze zonneboiler combiketel is een slimme combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame systeem is geschikt voor het warme water en de verwarming van de woning. De installatie houdt in: zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? Op dat moment kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Zeker eenvoudig toe te passen voor grote gezinnen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huizen die veel warm water gebruiken. Wegens lagere prijzen, aantrekkelijke subsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Uitgeest. Deze oplossing wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als randvoorwaarde is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), in de regel is dit dan ook geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Verder hebben we nog het buffervat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag zijn er systemen met het voorraadvat voor warm water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De geschatte kosten zonneboiler Uitgeest schommelen tussen de €2700 en €3100, inclusief plaatsing. De installatie kan worden gebruik voor om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. de aard van de zonnecollectoren, de inhoud van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt vind je meer details.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hieronder lees jij voor velerlei omstandigheden de investering en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te interessanter een zonneboiler is. Ga uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. We hanteren standaard: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat is +/- €80 op jaarbasis (gasprijs mei 2024). In principe wordt gas nog duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatAantal collectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.700€40
100 liter2€2.775 – €3.150€75
200 liter2€3.150 – €3.900€140
300 liter3€4.550 – €5.150€160
zonneboiler-kopen-uitgeest

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Het betreft naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zo weten we naar wie de specificaties toegezonden kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is nodig om duidelijk te hebben hoeveel stroom + gas de woning per jaar verbruikt. Op basis van deze data kan het installatiebedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huistypering

  Beschrijf uw huis. Denk aan aantal kamers en welke isolatie er is aangebracht. Relevant is ook het soort dak (schuin of plat) en de beschikbare dakruimte.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat moet er exact voor installatie komen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een systeem met CV-ketel en panelen? Omschrijf daarnaast welke milieuvriendelijke oplossingen er beschikbaar zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verzend het formulier. Je ontvangt binnen een week een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Uitgeest (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze subsidie is twee jaar geleden extra gestimuleerd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Via het RVO platform staat een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle producten die worden genoemd zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €750 tot wel €1100. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Uitgeest

 • Solarbayer (PremiumPlus 2.86 AL Paket 2 + WP 350), vermogen 1971 [KW], €1340 subsidie.
 • Vaillant (VPS 300 VPM 20 4 x VFK 155 V), vermogen 3326 [KW], €2262 subsidie.
 • ReHeat B.V (Zonneboiler 5 personen – 400L 3-24 HPC), vermogen 37 [KW], €2516 subsidie.

Afgezien van de interessante ISDE-regeling hanteert de gemeente Uitgeest een speciale lokale tegemoetkoming. Bezoek www.uitgeest.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Uitgeest aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het resultaat is een lager gasverbruik, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarnaast zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Uitgeest!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte via de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte in samenwerking met een industrieterrein. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!