Zonneboiler Heiloo

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Heiloo? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Het systeem wordt opgebouwd door twee zaken: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Geholpen door onze website vind jij uitgebreide gegevens die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Heiloo.

zonneboiler systeem installeren in 1851

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2500.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1250.
 • Een doorsnee huishouden in Heiloo stookt 1500 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 10%. Concreet: een aantrekkelijke kostenbesparing tot €85 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHeiloo
Postcode1851
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Heiloo vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en maak een keuze voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Heiloo! Door middel van onze tool tref je verrassend eenvoudig een goede installateur werkzaam in jouw omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket, een initiatief van de gemeente Heiloo. Of bezoek kvinl.nl voor actuele overzichten met goede installateurs uit de gemeente. In onderstaande box achterhaal jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Check ook op verhalen van andere klanten en certificaten en keurmerken. Je kunt denken aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Zonnekeur, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de warmte van de zon vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Via het buizensysteem volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water buffervat. Van november tot en met februari wordt het water niet warm genoeg. Geen nood, dan gebruikt het systeem de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Deze zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. De installatie wordt gebruikt voor jouw sanitaire water en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke systeem houdt in: geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? In dat geval is de CV-brander nodig. Met name toegepast door grotere huizen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor woningen met een grote vraag naar warm water. Als gevolg van lage aanschafprijzen, overheidssubsidie, een mooie besparing op energiekosten en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Heiloo. De (zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Allereerst is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Uiteraard plaatsen ze ook het buffervat voor warm tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Momenteel zijn er constructies met een voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De verwachte kosten zonneboiler Heiloo liggen tussen de €2475 en €3150, inclusief installeren. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een levensduur van gewoonlijk 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt berekend a.d.h.v. de hoeveelheid zonnecollectoren, de specificaties van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een aantrekkelijke subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl check jij een nadere toelichting.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de tabel hieronder lees je voor verschillende mogelijkheden de aanschafprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Vuistregel: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €100 per jaar (energieprijzen april 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.525€45
100 liter2€2.825 – €3.000€95
200 liter2€3.275 – €3.900€130
300 liter3€4.500 – €5.400€170
zonneboiler-kopen-heiloo

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Van belang zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Daarmee komen wij erachter naar wie de benodigde info aangeleverd moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is van belang om te weten hoeveel gas + elektriciteit er op het adres wordt gebruikt. Op basis van het verbruik kan de vakman een goed advies geven.

 3. Soort woning

  Benoem kenmerken van uw woning. Van belang zijn woonoppervlakte in m2 en de mate van isolatie. Interessant is ook wat voor soort dak de woning heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat heb je precies in gedachten? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Beschrijf ook welke duurzame warmtebronnen voorhanden zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op de versturen-knop. U krijgt z.s.m. een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Heiloo (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze is recentelijk verder verruimd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, heeft hier recht op. Op de website van RVO staat een database / apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle modellen die beschreven staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen uiteen tussen de €425 tot €1750. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Heiloo

 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW + CV 50T/KER500L-1), vermogen 1995 [KW], €1357 subsidie.
 • LinkedSun (KISS Solar 1xHP30 + 300L), vermogen 1602 [KW], €1089 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 1-24 HPC), vermogen 1812 [KW], €1232 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling verschaft de gemeente Heiloo een speciale lokale tegemoetkoming. Check www.heiloo.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Heiloo aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? Goed nieuws, want dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de verwarming van de woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je bespaart veel gas, maar je stroomverbruik stijgt. Elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Heiloo!

 • Warmtepomp: haalt warmte a.d.h.v. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. productiebedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!