Zonneboiler Hollands Kroon

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Hollands Kroon? Middels een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame systeem wordt gevormd door twee zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Door gebruik te maken van deze website tref jij praktische details die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Hollands Kroon.

zonneboiler systeem installeren in 1778

 • Een zonneboiler is een interessante manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2800.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1450.
 • Een gemiddeld huishouden in Hollands Kroon gebruikt 1450 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 15%. Dit mondt uit in een flinke geldbesparing van wel €115 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1778
Netnummer0227 (+31227)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een zonneboiler installateur in Hollands Kroon vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en selecteer een professionele zonneboiler installateur in Hollands Kroon! Door middel van zonneboilerrevolutie.nl vind je moeiteloos een competente installateur in jouw eigen woonplaats. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Hollands Kroon. Of klik door naar de website echteinstallateur.nl voor een schema met ervaren installatiebedrijven uit jouw provincie. Bijgaand check je enkele adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een goede zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Bekijk ook reviews en certificering. Je kunt denken aan VCA, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om warm tapwater te realiseren. De werking is als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door de zonneschijn vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Middels het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat. Als de zon niet schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In zo’n geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de traditionele ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze duurzame installatie zorgt voor je watervoorziening en verwarming (CV-installatie). Deze installatie behelst zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op deze momenten springt de CV-brander bij. Voornamelijk relevant voor gezinnen met 4 personen of meer die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor gezinnen die veel warm water uit de kraan halen. Vanwege lage winkelprijzen, ISDE subsidie, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Hollands Kroon. De (zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de basis heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. In aanvulling daarop heb je ruimte nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Op dit ogenblik zijn er systemen met een warm-water buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De verwachte kosten zonneboiler Hollands Kroon komen gemiddeld uit tussen €2500 en €3500, met installatie inclusief. Deze duurzame installatie heeft een levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De investering is gebaseerd op het aantal zonnecollectors, de specificaties van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten van het installatiebedrijf. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een stukje subsidie. In het volgende kopje bekijk jij hierover meer info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor verscheide situatiesde kostprijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe meer je netto gaat besparen. Een doorsnee gezin verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). In de basis zeggen we: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is circa €110 op jaarbasis (gasprijs april 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatAantal collectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.625€60
100 liter2€2.900 – €3.175€95
200 liter2€3.225 – €3.950€145
300 liter3€4.500 – €5.050€195
zonneboiler-kopen-hollands-kroon

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Van belang zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Zo weten we naar wie de specificaties aangeleverd moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is handig om boven water te krijgen hoeveel gas en elektra er in het huishouden gebruikt wordt. Met behulp van deze info kan de expert een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort huis

  Beschrijf de woning. Wat belangrijk is zijn de grootte en of de woning goed geïsoleerd is. Interessant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of soms een combi met ketel en zonne-energie? Verstrek ook details over welke duurzame warmtebronnen in de woning zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en klik op versturen. Er volgt snel een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Hollands Kroon (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is in 2017 verder verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Via RVO.nl staat een database / apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle apparaten die beschreven staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen tussen de €750 tot €1550. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Hollands Kroon

 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW + CV 80T/KER800L-1), vermogen 3370 [KW], €2292 subsidie.
 • LinkedSun (KISS Solar 3xHP30 + 750L), vermogen 3121 [KW], €2122 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 4-24 HPC), vermogen 3889 [KW], €2645 subsidie.

Buiten de subsidie van het RVOverschaft de gemeente Hollands Kroon mogelijk nog een extra vergoeding. Bekijk www.hollandskroon.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Hollands Kroon aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? In dat geval is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Hollands Kroon!

 • De warmtepomp: wint warmte uit o.a. de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifieke plek in het huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente