Zonneboiler Kreileroord

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Kreileroord? Dankzij het zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart pakweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame product wordt gevormd door twee zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Via deze website tref jij bruikbare info m.b.t. een zonneboiler kopen in Kreileroord.

zonneboiler systeem installeren in 1773

 • Een zonneboiler is een slimme manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4400.
 • Subsidies lopen op tot wel €1250.
 • Een alledaags huishouden in Hollands Kroon gebruikt 1450 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 19%. Dit houdt in een flinke geldbesparing van wel €105 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1773
Netnummer0227 (+31227)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een zonneboiler installateur in Kreileroord vergelijken

Het leeuwendeel van van onze maandelijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming en natuurlijk voor heet water. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en zoek naar een betrouwbare zonneboiler installateur in Kreileroord! Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl ontdek je gemakkelijk een professionele installateur werkzaam in jouw omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket gemeente Hollands Kroon. Of benader de website Qbis.nl waar je een database treft met erkende installatiebedrijven uit de buurt. Hieronder achterhaal je enkele adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijke installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met verhalen van andere klanten en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Zoals bijv. KviNL, VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt zonne-energie en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Middels het leidingsysteem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. In koude maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Geen nood, dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de gasketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem regelt warm tapwater (douche, keuken) en verwarming (CV-installatie). Het product houdt in: een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? Dan heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bijzonder toepasbaar op grote woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Als gevolg van aantrekkelijke prijzen, overheidssubsidie, een forse besparing en minder uitstoot van CO-2 neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Kreileroord. Dit systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Uiteraard heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors zijn 2 – 5 m2 groot, voor de meeste woningen geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder heb je ruimte nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Hedendaags zijn er voorbeelden met het voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De recente kosten zonneboiler Kreileroord vinden we terug ergens tussen de €2925 en €3250, waarbij installatie is inbegrepen. Het systeem heeft een levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De feitelijke prijs wordt gebudgetteerd middels de zonnecollector specificaties, de omvang vanhet buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een stukje subsidie. Op deze pagina tref je een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hierna bekijk jij voor een paar gevallen de kostprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). In de basis zeggen we: een 4-koppig gezin bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat resulteert in €65 per jaar (gasprijzen mei 2024). De gasprijs stijgt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Vat inhoudCollectorenVerwachte prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.625€55
100 liter2€2.875 – €3.100€105
200 liter2€3.225 – €3.925€135
300 liter3€4.400 – €5.400€150
zonneboiler-kopen-kreileroord

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Relevant zijn naam, adres + contactgegevens. Hierdoor is het duidelijk naar wie de specificaties verzonden zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is handig om boven water te krijgen hoeveel elektriciteit & gas er in het huishouden gebruikt wordt. Door deze gegevens kan het installatiebedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type huis

  Vertel ons wat meer over de woning. Denk aan de inhoud en wat er aan isolatie is gedaan. Vul dit ook aan met aan te geven wat voor dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef uw wensen door

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Geef aan of er ook andere duurzame energiebronnen geplaatst zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en klik op versturen. Je krijgt zeer binnenkort een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Kreileroord (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming werd jaren geleden uitgebreid. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan deze aanvragen. Via RVO.nl download u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle merken die staan op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies schommelen tussen de €825 tot €1500. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Kreileroord

 • Dutch Solar Systems (ZB300TX 9,48), vermogen 3403 [KW], €2314 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 250 PAWT), vermogen 1238 [KW], €842 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2cpc21 1cpc16 1cpc9 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 3244 [KW], €2206 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOfaciliteert de gemeente Hollands Kroon mogelijkerwijs een speciele lening. Check www.hollandskroon.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Kreileroord aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Goed nieuws, want dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor een aangenaam warm huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Eveneens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Kreileroord!

 • Warmtepomp: onttrekt energie via bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in de kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte in samenwerking met o.a. een fabriek. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!