Zonneboiler Haringhuizen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Haringhuizen? Door middel van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. De installatie bestaat in de basis uit 2 zaken: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Geholpen door onze website lees jij toepasbare aanbevelingen over een zonneboiler kopen in Haringhuizen.

zonneboiler systeem installeren in 1769

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2600.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1050.
 • Een alledaags huishouden in Hollands Kroon stookt 1450 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 13%. Dit mondt uit in een potentiële besparing tot wel €70 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1769
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een zonneboiler installateur in Haringhuizen vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en selecteer een goede zonneboiler installateur in Haringhuizen! Aan de hand van onze website tref je gemakkelijk een geschikte installateur werkzaam in jouw omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket gemeente Hollands Kroon. Of check de website kvinl.nl voor een database met ervaren installateurs in je omgeving. Hieronder bekijk je belangrijke zaken.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Check ook op referenties en kleine lettertjes (certificaten). Zoals bijv. Zonnekeur, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water te verwarmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. D.m.v. het buizenstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor warm water. In de winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Gelukkig dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit systeem is toepasbaar voor warm tapwater (douche, keuken) en de centrale verwarming. Deze duurzame installatie houdt in: een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? In dat geval zorgt de CV-brander voor de rest. Vooral aantrekkelijk voor grotere huizen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huizen die veel warm water uit de kraan halen. Door lage winkelprijzen, aanlokkelijke subsidies, een interessante besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Haringhuizen. Deze installatie werkt ook uitstekend in combinatie met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Vanzelfsprekend moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat valt dus best wel mee. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Natuurlijk plaatsen ze ook een warm-water buffervat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig zijn er installaties met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Haringhuizen vinden we terug ergens tussen de €2975 en €3300, met installatie. Dit duurzame systeem hoort mee te gaan voor doorgaans 23 tot 27 jaar. Het totale kostenplaatje wordt gebudgetteerd middels het soort zonnecollectoren, de specificaties van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en installatie + onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een aantrekkelijke subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl lees je hierover meer info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hieronder tref je voor verschillende gevallen de geschatte kosten en besparing op jaarniveau. Hoe groter het verbruik van warm water, des te interessanter een zonneboiler is. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Vuistregel: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €150 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). Gas wordt duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Vat inhoudAantal collectorenGeschatte prijs Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.400 – €2.650€45
100 liter2€2.800 – €3.150€105
200 liter2€3.225 – €3.925€140
300 liter3€4.600 – €5.200€165
zonneboiler-kopen-haringhuizen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We vragen om naam, adres + contactgegevens. Op die manier weten wij ook naar wie de productinfo verzonden mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is noodzakelijk om inzicht te hebben in hoeveel elektriciteit en gas er in het huishouden gebruikt wordt. Met het verbruik kan de deskundige bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Type woning

  Verstel details over uw huis. Denk aan aantal kamers en of de woning goed geïsoleerd is. Wat we ook graag willen weten is te benoemen wat voor soort dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef uw wensen door

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke milieuvriendelijke oplossingen er geplaatst zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op de versturen-knop. Jij ontvangt binnen afzienbare tijd een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Haringhuizen (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze tegemoetkoming is 2 jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, komt in aanmerking. Via het RVO platform is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarop alle systemen. Alle artikelen die worden genoemd zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €625 tot €1425. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet op je naam staan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Haringhuizen

 • Dutch Solar Systems (ZB300TX 7,11), vermogen 3205 [KW], €2179 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 150 PAWT), vermogen 739 [KW], €503 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 5cpc9 cpc23 hssfhm sps fhs 800 a label), vermogen 3289 [KW], €2237 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling geeft de gemeente Hollands Kroon een speciale lokale tegemoetkoming. Zie www.hollandskroon.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Haringhuizen aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? In dat geval de zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Daarbij kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Haringhuizen!

 • De warmtepomp: genereert energie via de directe omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een afgebakende plek in huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!