Zonneboiler Kolhorn

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Kolhorn? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt ongeveer 50% van de energiekosten voor warm water. Het product wordt opgebouwd door twee aspecten: de zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Dankzij onze vergelijker doorzoek je praktische aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Kolhorn.

zonneboiler systeem installeren in 1767

 • Een zonneboiler is perfect om zelf warm water te produceren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4500.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1150.
 • Een doorsnee huishouden in Hollands Kroon gebruikt 1450 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 19%. Dit draait uit op een leuke kostenbesparing van wel €155 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1767
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een zonneboiler installateur in Kolhorn vergelijken

Het leeuwendeel van een gemiddelde energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de basisverwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom gedoe, en zoek naar een professionele zonneboiler installateur in Kolhorn! Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl ontdek je probleemloos een competente installateur die actief is in jouw plaats. Informeer ook eens bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Hollands Kroon. Of surf naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor actuele overzichten met ervaren installateurs uit de gemeente. Verderop bekijk je diverse aanbevelingen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Zo’n systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Vraag ook om reviews en eventuele keurmerken. Dit zijn o.a. Sterkin, Zonnekeur, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de warmte van de zon om water op te warmen. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door het buizenstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat. In de herfst en winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dit scenario springt de naverwarmer bij (de gasketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dat is mogelijk. De zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit systeem is geschikt voor warm tapwater en de verwarming van de woning. Dit product bevat o.a. een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op deze momenten is de CV-brander nodig. Bovenal toegepast door grotere huizen die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor consumenten met een hoog warmwater-gebruik. Vanwege lagere prijzen, RVO subsidie, de potentiële gasbesparing en lagere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Kolhorn. Deze setup rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als eerste heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Daarnaast moet je rekening houden met het voorraadvat voor warm water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Hedendaags zijn er structuren met het voorraadvat voor heet water (buffervat) verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De huidige kosten zonneboiler Kolhorn fluctueren tussen de €2600 en €3500, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke product gaat normaal gesproken mee voor plus minus 24 tot 26 jaar. Het tarief wordt gebudgetteerd middels de zonnecollector specificaties, de grootte van het buffervat voor warm tapwater, de plaatsingskosten en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een royale subsidie. Verderop bekijk je hoe dit precies zit.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hieronder vind je voor verscheide gevallen de kosten en besparing op jaarniveau. Hoe groter het verbruik van warm water, des te interessanter een zonneboiler is. Een doorsnee gezin verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. Vuistregel: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €110 per jaar (gasprijzen mei 2024). De gasprijs stijgt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.625€70
100 liter2€2.775 – €3.200€100
200 liter2€3.150 – €4.000€135
300 liter3€4.525 – €5.400€180
zonneboiler-kopen-kolhorn

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Denk aan naam, adres + contactgegevens. Dan is het duidelijk naar wie de productinfo toegezonden mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is belangrijk om na te gaan hoeveel gas & elektra je op dit moment verbruikt. Op basis van deze informatie kan de installateur een goed advies geven.

 3. Soort woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan aantal kamers en de staat van de isolatie. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Naar welke opties kijk je specifiek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie met zonnepanelen en ketel? Schets tevens welke duurzame energiebronnen er aanwezig zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt snel een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Kolhorn (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze subsidie is recentelijk verbreed. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan deze aanvragen. Op de website van RVO download u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle modellen die hierop staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen tussen de €875 tot wel €1400. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Kolhorn

 • Dutch Solar Systems (ZB180TX 7,11), vermogen 3123 [KW], €2124 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 300 BSV), vermogen 1375 [KW], €935 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2 cpc21 cpc23 hssfhm sps fhs 1000 a label), vermogen 3308 [KW], €2249 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling hanteert de gemeente Hollands Kroon mogelijkerwijs een speciele lening. Bezoek www.hollandskroon.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Kolhorn aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In zo’n scenario is een zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (in het geval van een een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Tevens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Kolhorn!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte door gebruik te maken van de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!