Zonneboiler Oudesluis

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Oudesluis? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bespaart ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product bestaat in de basis uit twee delen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Via onze tool vind je bruikbare adviezen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Oudesluis.

zonneboiler systeem installeren in 1757

 • Een zonneboiler is perfect om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3000.
 • Subsidies lopen op tot wel €950.
 • Een standaard woning in Schagen stookt 1530 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 13%. Dit houdt in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €115 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1757
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Oudesluis vergelijken

Een steeds groter deel van van onze maandelijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies voor een goede zonneboiler installateur in Oudesluis! Door middel van deze pagina bekijk je verrassend eenvoudig een erkende installateur in jouw eigen regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Schagen. Of benader de website echteinstallateur.nl voor een schema met goede installatiebedrijven in de regio. In onderstaande box vind jij nog wat adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Wees scherp op verhalen van andere klanten en certificaten en keurmerken. Bekijk eens KviNL, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt zonne-energie om water op te warmen. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de warmte van de zon kan het wel 90 graden worden. D.m.v. het gesloten systeem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Wanneer de zon amper schijnt is de werking niet optimaal. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (meestal de CV-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. De installatie is geschikt voor het warme water en de centrale verwarming. De installatie wordt gevormd door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? In een dergelijke situatie regelt de CV-brander de rest. In de basis interessant voor gezinnen met 4 personen of meer die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor families die relatief veel warm water gebruiken. Wegens dalende prijzen, ISDE subsidie, een interessante besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Oudesluis. Dit apparaat werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als randvoorwaarde heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Daarnaast is er nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er oplossingen het voorraadvat voor warm water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De huidige kosten zonneboiler Oudesluis liggen tussen de €2475 en €4450, met monteren & installeren. Deze duurzame installatie heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De prijs wordt bepaald door de grootte van de zonnecollectors, het volume van het buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op onze website bekijk jij meer specificaties.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht bekijk je voor diverse scenario’sde geschatte prijs en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. Uitgangspunt: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €120 op jaarbasis (gasprijzen april 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.525€40
100 liter2€2.750 – €3.100€90
200 liter2€3.225 – €3.850€120
300 liter3€4.575 – €5.300€175
zonneboiler-kopen-oudesluis

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Denk aan adres en contactgegevens. Op die manier weten we naar wie de productinfo toegezonden zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is handig om een indicatie te hebben van hoeveel gas en elektra er in het huishouden gebruikt wordt. Met deze gegevens kan de vakman een voorstel op maat bieden.

 3. Type huis

  Definieer uw woning eigenschappen. Denk aan de omvang en wat er aan isolatie is gedaan. Relevant is ook wat voor soort dak de woning heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of misschien een combi met ketel en zonne-energie? Verstrek ook details over of er ook andere duurzame energiebronnen in jouw huis staan (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur het formulier. Jij ontvangt binnen een week een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Oudesluis (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid werd jaren geleden verbreed. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met alle merken en modellen. Alle apparaten die worden genoemd bieden een tegemoetkoming. De subsidies wisselen tussen de €975 tot €1200. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Oudesluis

 • Dutch Solar Systems (ZB95TX 2,37), vermogen 1322 [KW], €899 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 150 BSH), vermogen 733 [KW], €498 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 3cp16c 2cpc9 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 3223 [KW], €2192 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling faciliteert de gemeente Schagen mogelijkerwijs een speciele lening. Bekijk www.schagen.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Oudesluis aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In dat geval is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor een (CV) warm huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Ook zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Oudesluis!

 • Een warmtepomp: genereert warmte uit o.a. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Toevoer restwarmte uit processen van productiebedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!