Zonneboiler Sint Maartensvlotbrug

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Sint Maartensvlotbrug? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Het product bestaat in de basis uit 2 delen: de zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker bekijk je praktische informatie die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Sint Maartensvlotbrug.

zonneboiler systeem installeren in 1753

 • Een zonneboiler is een ideale manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4200.
 • Subsidies lopen op tot wel €1250.
 • Een doorsnee gezin in Schagen verbruikt 1530 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 16%. Concreet: een mogelijk besparing van wel €150 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1753
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Sint Maartensvlotbrug vergelijken

Een steeds groter deel van een gemiddelde energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en zoek naar een geschikte zonneboiler installateur in Sint Maartensvlotbrug! D.m.v. onze website vind je probleemloos een goede installateur die werkt in jullie regio. Informeer ook eens bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Schagen. Of check Qbis.nl voor actuele overzichten met betrouwbare installatiebedrijven uit jullie streek. Onderstaand lees je diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Vraag ook om klantervaringen en kleine lettertjes (certificaten). Onder andere Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt warmte uit zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Via warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Aan de hand van het buizensysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Wanneer de zon amper schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In zo’n geval biedt de naverwarmer ondersteuning (de HR-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De dergelijke zonneboiler combiketel is een integratie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product is geschikt voor het warme water en verwarming (CV-installatie). Dit product bestaat uit geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er (in de winter) weinig zon? Op deze momenten vult de CV-brander het gat op. Met name een rendabele oplossing voor grotere huishoudens die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor mensen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Wegens interessante aanschafprijzen, hoge subsidies, een significante afname van het gasverbruik en bewustere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Sint Maartensvlotbrug. Deze oplossing is nog energiezuiniger als je het combineert met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Vanzelfsprekend moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat valt dus best wel mee. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. In aanvulling daarop plaatsen ze ook het buffervat t.b.v. verwarmd water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er constructies met het voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De recente kosten zonneboiler Sint Maartensvlotbrug variëren tussen €2650 en €3950, waarbij installatie is inbegrepen. De installatie kan worden gebruik voor plus minus 24 tot 26 jaar. De totaalprijs is gebaseerd op de grootte van de zonnecollectors, de capaciteit van het buffervat voor warm tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een royale subsidie. In het volgende kopje bekijk jij uitgebreide info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hierna check jij voor een variatie aan voorbeeldsituaties de kostprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan wordt de investering rendabeler. Een doorsnee gezin verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. Experts zeggen vaak: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €120 per jaar (energieprijzen mei 2024). De prijs voor gas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.525€45
100 liter2€2.925 – €3.200€90
200 liter2€3.150 – €3.900€140
300 liter3€4.425 – €5.050€160
zonneboiler-kopen-sint-maartensvlotbrug

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Het betreft adres en contactgegevens. Hierdoor weten we naar wie de informatie aangeleverd zal worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is nodig om onderzoek te doen naar hoeveel gas + elektra er in het huishouden gebruikt wordt. Door deze informatie kan de vakman een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type huis

  Omschrijf uw woning. Het betreft woonoppervlakte in m2 en de mate van isolatie. Vul dit ook aan met het soort dak (schuin of plat) en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie met zonnepanelen en ketel? Omschrijf daarnaast welke duurzame energiebronnen er beschikbaar zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur het formulier. Jij ontvangt snel een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Sint Maartensvlotbrug (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze regeling is recentelijk uitgebreid. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle merken en modellen. Alle installaties die worden genoemd bieden een tegemoetkoming. De subsidies variëren van €775 tot €1775. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Sint Maartensvlotbrug

 • Dijkman Energy Systems (DES 248), vermogen 2022 [KW], €1375 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 250 PAWT), vermogen 1485 [KW], €1010 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 4cpc16 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 3203 [KW], €2178 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO biedt de gemeente Schagen mogelijk nog een extra vergoeding. Ga naar www.schagen.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Sint Maartensvlotbrug aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en draagt zorg voor de verwarming van je huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt meer kWh stroom. Elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarnaast zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Sint Maartensvlotbrug!

 • De warmtepomp: wint energie middels bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in de kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte wordt geleverd door o.a. productiebedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!