Zonneboiler Tuitjenhorn

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Tuitjenhorn? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bezuinigt plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame systeem bestaat uit 2 aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water buffervat. Middels onze website doorzoek je toepasbare informatie m.b.t. een zonneboiler kopen in Tuitjenhorn.

zonneboiler systeem installeren in 1747

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4700.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1750.
 • Een doorsnee gezin in Schagen verbruikt 1530 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 18%. Dat komt overeen met forse besparing van wel €125 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1747
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Tuitjenhorn vergelijken

Meer dan de helft van van onze maandelijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de basisverwarming en om water op te warmen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies voor een professionele zonneboiler installateur in Tuitjenhorn! Geholpen door onze tool check je verrassend eenvoudig een goede installateur die actief is in jouw plaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Schagen. Of check de website echteinstallateur.nl voor informatie over eerlijke installatiebedrijven uit de buurt. Bijgaand ontdek jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een goede zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na verhalen van andere klanten en kleine lettertjes (certificaten). Dit zijn o.a. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Solar Keymark, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Gebruikmakend van het leidingsysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat. Wanneer de zon amper schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan is er de naverwarmer (de HR-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit product zorgt voor je tapwaterbehoefte en de centrale verwarming. Deze installatie heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? In die situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Zeker toepasbaar op grote woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huizen die relatief veel warm water gebruiken. Vanwege lagere prijzen, aanlokkelijke subsidies, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Tuitjenhorn. Dit apparaat kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als eerste is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze krachtige collectors zijn gemiddelde 4 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder plaatsen ze ook het buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er structuren met het voorraadvat voor warm water geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De verwachte kosten zonneboiler Tuitjenhorn fluctueren tussen de €2875 en €4050, inclusief plaatsing. Dit duurzame product hoort mee te gaan voor plus minus 24 tot 26 jaar. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld door de grootte van de zonnecollectors, de eigenschappen van het voorraadvat voor warm water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een tegemoetkoming vanuit de overheid. Verderop ontdek jij hierover meer info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave tref je voor velerlei voorbeeldsituaties de geschatte prijs en mogelijke besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe meer je netto gaat besparen. We gaan vaak uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In principe is het zo: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat resulteert in €150 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). In principe wordt gas nog duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.575€40
100 liter2€2.850 – €3.075€75
200 liter2€3.175 – €3.975€145
300 liter3€4.400 – €5.350€180
zonneboiler-kopen-tuitjenhorn

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  In de basis zijn dit voor- en achternaam + contactgegevens. Zodanig komen wij erachter naar wie verdere info verzonden mag worden. Je ontvangt een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om na te gaan hoeveel elektriciteit en gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Via deze informatie kan de vakman een goed advies geven.

 3. Beschrijf het huis

  Verstel details over uw huis. Het betreft aantal kamers en de staat van de isolatie. Wat we ook graag willen weten is het type dak en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke duurzame warmtebronnen aanwezig zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt snel een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Tuitjenhorn (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze tegemoetkoming is twee jaar geleden extra gestimuleerd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan een verzoek indienen. Via het RVO platform is een apparatenlijst te vinden met alle merken en modellen. Alle types die worden genoemd zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies schommelen tussen de €650 tot €1350. Let op de volgende regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de betaling is door jou gedaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Tuitjenhorn

 • Vaillant (auroSTEP plus 3x VFK155 V + VMs8 + VIHS2 250/4B), vermogen 307 [KW], €2088 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 300 BSV), vermogen 1427 [KW], €970 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 3cp9c cpc21 cpc 16 hssfhm sps fhs 1000 a label), vermogen 3284 [KW], €2233 subsidie.

In aanvulling op de genoemde ISDE-subsidielevert de gemeente Schagen een speciale lokale tegemoetkoming. Bekijk www.schagen.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Tuitjenhorn aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In deze situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor een aangenaam warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarnaast kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Tuitjenhorn!

 • Een warmtepomp: haalt energie uit o.a. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een klein gedeelte van een kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. lokale industrie. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!