Zonneboiler Zijdewind

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Zijdewind? Middels een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke systeem komt tot stand door 2 aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Aan de hand van deze website lees jij actuele toelichtingen aangaande een zonneboiler kopen in Zijdewind.

zonneboiler systeem installeren in 1736

 • Een zonneboiler is een handige manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3400.
 • De subsidies lopen op tot €750.
 • Een doorsnee huishouden in Hollands Kroon verbruikt 1450 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 17%. Concreet: een interessante besparing van +/- €100 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1736
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een zonneboiler installateur in Zijdewind vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en maak een keuze voor een competente zonneboiler installateur in Zijdewind! D.m.v. onze tool tref je moeiteloos een vakbekwame installateur in jouw eigen woonplaats. Informeer ook eens bij het Energieloket in de gemeente Hollands Kroon. Of ga naar de website Qbis.nl voor lijstjes met goede installateurs uit de gemeente. Bijgaand ontdek je enkele adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Kijk goed na klantervaringen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bekijk eens KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door het gesloten systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat. Als de zon niet schijnt is de werking niet optimaal. Dan springt de naverwarmer bij (standaard centrale verwarming).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie is geschikt voor warm tapwater (douche, keuken) en uiteraard centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke systeem behelst een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? Op dat moment heb je de (ingebouwde) CV-brander. Zeker eenvoudig toe te passen voor huishoudens van minimaal 4 mensen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor families die veel warm water gebruiken. Wegens dalende prijzen, aanlokkelijke subsidies, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Zijdewind. Dit apparaat rendeert ook uitstekend samen met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als randvoorwaarde moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Verder is er nog het voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er installaties met het voorraadvat voor warm water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De recente kosten zonneboiler Zijdewind liggen tussen de €2675 en €4100, inclusief plaatsing. Het systeem kan worden gebruik voor gewoonlijk 25 jaar. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecollectors, de specificaties van het voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een duurzaamheidssubsidie. Als je iets verders scrollt ontdek jij een nadere toelichting.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de tabel hieronder tref jij voor een aantal gevallen de kostprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te interessanter een zonneboiler is. Ga uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). De stelregel is: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €65 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). Het gastarief gaat toenemen, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.500€45
100 liter2€2.875 – €3.050€105
200 liter2€3.100 – €3.925€145
300 liter3€4.575 – €5.400€165
zonneboiler-kopen-zijdewind

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan adres en contactgegevens. Hierdoor is het duidelijk naar wie de specificaties aangeleverd zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is handig om duidelijk te hebben hoeveel gas + stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Met behulp van deze statistieken kan het installatiebedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type huis

  Verstel details over uw huis. Het betreft aantal kamers en de mate van isolatie. Vul dit ook aan met het dak (plat of schuin) te omschrijven en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of mogelijk met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Benoem ook welke alternatieve energiesystemen er in de woning zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en dien de aanvraag definitief in. U ontvangt zo spoedig mogelijk een complete offerte via een zonneboiler monteur in Zijdewind (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Dit is recentelijk extra gestimuleerd. Elke bewoner die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met toegewezen modellen. Alle types die hierop staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen tussen de €750 tot €1225. Wel zijn er een aantal regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet op je naam staan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Zijdewind

 • Vaillant (auroSTEP plus 2x VFK140/2VD + VMS8D + VIHS2 250/4B), vermogen 2020 [KW], €1374 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 200 BSH), vermogen 1385 [KW], €942 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2cp16c cpc30 hssfhm sps fhs 800 a label), vermogen 3236 [KW], €2200 subsidie.

Afgezien van de landelijke subsidie verschaft de gemeente Hollands Kroon een groene lening of kleine subsidie. Bekijk www.hollandskroon.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Zijdewind aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In dat geval is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet jou van een verwarmde woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Mogelijk zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Zijdewind!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte middels de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een geselecteerde positie in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!