Zonneboiler Nieuwe Niedorp

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Nieuwe Niedorp? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart pakweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door twee onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Dankzij deze website lees je waardevolle info m.b.t. een zonneboiler kopen in Nieuwe Niedorp.

zonneboiler systeem installeren in 1733

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4100.
 • Subsidies lopen op tot wel €700.
 • Een doorsnee gezin in Hollands Kroon verbruikt 1450 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 15%. Concreet: een forse besparing van wel €110 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1733
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een zonneboiler installateur in Nieuwe Niedorp vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga voor een competente zonneboiler installateur in Nieuwe Niedorp! Via deze website vind je probleemloos een erkende installateur in jouw eigen regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket in de gemeente Hollands Kroon. Of probeer echteinstallateur.nl voor een overzicht met eerlijke installateurs in je omgeving. Hieronder vind je nog wat adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een goede zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Wees scherp op klantervaringen en certificering. Dit zijn o.a. Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van warmte van het zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door middel van het buizenstelsel gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In het najaar wordt het water niet warm genoeg. In dat geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Deze zonneboiler combiketel is een integratie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit product zorgt voor warm tapwater en de verwarming van de woning. Dit duurzame product houdt in: een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er (in de winter) weinig zon? Op deze momenten zorgt de CV-brander voor de rest. Met name relevant voor grote woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor woningen die veel warm water uit de kraan halen. Door o.a. beperkte aanschafkosten, RVO subsidie, een forse besparing en minder uitstoot van CO-2 neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Nieuwe Niedorp. Een zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de eerste plaats moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Natuurlijk hebben we nog een warm-water buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit moment zijn er installaties met een warm-water voorraad buffersysteem onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De kosten zonneboiler Nieuwe Niedorp zitten gemiddeld tussen €2875 en €3150, met monteren & installeren. Deze installatie heeft een levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De totaalprijs komt tot stand door het soort zonnecollectoren, de eigenschappen van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een duurzaamheidssubsidie. Hierna vind je een gedetailleerde omschrijving.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hieronder vind je voor verscheide omstandigheden de kostprijzen en besparing op jaarniveau. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. We hanteren standaard: een 4-koppig gezin bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Omgerekend €170 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.600€65
100 liter2€2.750 – €3.175€80
200 liter2€3.300 – €3.975€145
300 liter3€4.450 – €5.250€195
zonneboiler-kopen-nieuwe-niedorp

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Belangrijk, want zo weten wij ook naar wie de informatie verzonden mag worden. Je ontvangt een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is makkelijk om te weten hoeveel gas & stroomer verbruikt wordt. Aan de hand van deze statistieken kan de installateur een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf het huis

  Specificeer type woning. Van belang zijn de omvang en welke isolatie er is aangebracht. Belangrijk daarbij is ook wat voor soort dak de woning heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een combiketel inclusief zonnepanelen? Verstrek ook details over welke duurzame energiebronnen er voorhanden zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verzend het formulier. Er volgt z.s.m. een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Nieuwe Niedorp (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze subsidie werd in 2017 extra gestimuleerd. Elke huizenbezitter die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Via het RVO platform treft u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle types die staan op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €925 tot wel €1525. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Nieuwe Niedorp

 • Vaillant (auroSTEP plus VFK140/2VD + VMS8D + VIHSI 150/4B), vermogen 1321 [KW], €898 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 500 PAWT), vermogen 2270 [KW], €1544 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus2 cpc30 hssfhm sps fhs 800 a label), vermogen 3213 [KW], €2185 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling faciliteert de gemeente Hollands Kroon een speciale lokale tegemoetkoming. Zie www.hollandskroon.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Nieuwe Niedorp aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is je dak groot genoeg? In een dergelijke situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Bovendien zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Nieuwe Niedorp!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte uit bijv. de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een geselecteerde positie in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. productiebedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!