Zonneboiler Winkel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Winkel? Met behulp van een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt plusminus 50% van de energiekosten voor warm water. Het product bestaat uit 2 onderdelen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Aan de hand van deze pagina vind jij handige info die helpen bij een zonneboiler kopen in Winkel.

zonneboiler systeem installeren in 1731

 • Een zonneboiler is een ideale manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3400.
 • De subsidies lopen op tot €1650.
 • Een gemiddelde woning in Hollands Kroon verbruikt 1450 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 19%. Dit draait uit op een leuke kostenbesparing van wel €130 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1731
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een zonneboiler installateur in Winkel vergelijken

Meer dan de helft van een doorsnee energiecontract (prijs) heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en natuurlijk voor heet water. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga in zee met een geschikte zonneboiler installateur in Winkel! Geholpen door onze tool achterhaal je snel een erkende installateur uit de buurt. Of bezoek eens het Energieloket in de gemeente Hollands Kroon. Of probeer Qbis.nl of Kvinl.nl voor een database met betrouwbare installatiebedrijven in je omgeving. Verderop check jij belangrijke zaken.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Zo’n systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Check ook op ervaringen van anderen en certificaten en keurmerken. Dit zijn o.a. Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt slim gebruik van zonlicht om water te verwarmen. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Aan de hand van het leidingsysteem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat. Als de zon niet schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. In zo’n geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de HR-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem kan benut worden voor jouw sanitaire water en natuurlijk een warm huis (CV). Dit milieuvriendelijke systeem houdt in: een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? In die situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Zeker aantrekkelijk voor grotere huishoudens die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor woningen die relatief veel warm water gebruiken. Als gevolg van beperkte aanschafkosten, hoge tegemoetkomingen, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Winkel. Zo’n systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Uiteraard is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat bedekt dus niet een heel dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Natuurlijk moet je rekening houden met het buffervat voor warm tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag zijn er constructies met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De recente kosten zonneboiler Winkel fluctueren tussen de €2400 en €3550, met montage. Dit duurzame systeem heeft een geschatte levensduur van om en nabij de 25 jaar. De feitelijke prijs wordt vastgesteld door de grootte van de zonnecollectors, de inhoud van een warm-water voorraad buffersysteem, de plaatsingskosten en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een interessante subsidie. Verderop vind je hoe dit precies zit.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind jij voor verschillende gevallen de geschatte prijs en mogelijke besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe interessanter de besparing. We gaan vaak uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Vuistregel: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Omgerekend €150 per jaar (energieprijzen april 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatCollectorenVerwachte kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.400 – €2.625€55
100 liter2€2.925 – €3.175€85
200 liter2€3.275 – €3.950€130
300 liter3€4.525 – €5.200€200
zonneboiler-kopen-winkel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  We vragen om naam, e-mailadres en adresgegevens. Belangrijk, want zo komen wij erachter naar wie de specificaties toegezonden kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is belangrijk om duidelijk te hebben hoeveel gas & elektra er op je aansluiting verbruikt wordt. Met behulp van deze info kan het betreffende bedrijf een goed advies geven.

 3. Woningomschrijving

  Wat voor soort huis heeft u. Je kunt denken aan aantal kamers en de isolatiewaarden. Vul dit ook aan met te benoemen wat voor soort dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Beschrijf ook welke andere systemen voorhanden zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verzend het formulier. Er volgt snel een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Winkel (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid is in 2017 verhoogd. Iedereen die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Op RVO.nl treft u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle modellen die staan op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen tussen de €900 tot €1875. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Winkel

 • Vaillant (auroSTEP plus VFK140/2D+ VMS8D + VIHSI 150/4B), vermogen 1450 [KW], €986 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 250 PAWT), vermogen 1639 [KW], €1115 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc9 cpc21 cpc30 hssfhm sps fhs 1000 a label), vermogen 3241 [KW], €2204 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie hanteert de gemeente Hollands Kroon een speciale lokale tegemoetkoming. Doorzoek www.hollandskroon.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Winkel aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? Dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet jou van een verwarmde woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Winkel!

 • Een warmtepomp: wint energie uit onder andere de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Maakt gebruik van restwarmte van productiebedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!