Zonneboiler Aartswoud

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Aartswoud? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door twee zaken: de zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Aan de hand van deze pagina check jij toepasbare info die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Aartswoud.

zonneboiler systeem installeren in 1719

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf warm water te produceren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4700.
 • Subsidies lopen op tot wel €1550.
 • Een standaard woning in Opmeer gebruikt 1460 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 13%. Concreet: een flinke geldbesparing van wel €80 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteOpmeer
Postcode1719
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een zonneboiler installateur in Aartswoud vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming en natuurlijk voor heet water. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en zoek naar een betrouwbare zonneboiler installateur in Aartswoud! Middels deze website tref je eenvoudig een geschikte installateur uit de buurt. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Opmeer. Of benader de website echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met eerlijke installateurs uit jouw provincie. Onderstaand check jij enkele adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Zo’n systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Wees scherp op ervaringen van anderen en eventuele keurmerken. Dit zijn o.a. Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door middel van warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Aan de hand van het buizenstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. In de winter zal het systeem niet warm genoeg worden. Geen nood, dan springt de naverwarmer bij (de HR-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze installatie kan benut worden voor jouw sanitaire water en de verwarming van de woning. Dit duurzame systeem wordt gevormd door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? In een dergelijke situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Voornamelijk een rendabele oplossing voor gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Door o.a. dalende prijzen, ISDE subsidie, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Aartswoud. De (zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Vanzelfsprekend heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn niet heel groot (max 5 m2), voor de meeste woningen geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Verder is er nog het voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Hedendaags zijn er oplossingen het voorraadvat voor heet water (buffervat) die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De huidige kosten zonneboiler Aartswoud komen gemiddeld uit tussen €2550 en €3900, met monteren & installeren. Dit systeem hoort mee te gaan voor gemiddeld 20-30 jaar. Het tarief wordt berekend a.d.h.v. het soort zonnecollectoren, de specificaties van het buffervat voor warm tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een aantrekkelijke subsidie. In het volgende kopje tref je hoe dit precies zit.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder lees je voor velerlei omstandigheden de geschatte prijs en een indicatie van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan stijgt het rendement. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). We hanteren standaard: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Je komt uit op €60 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). Het gastarief gaat toenemen, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Vat inhoudAantal collectorenRealistische prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.600€40
100 liter2€2.925 – €3.050€100
200 liter2€3.175 – €3.925€115
300 liter3€4.550 – €5.150€155
zonneboiler-kopen-aartswoud

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  In de basis zijn dit jouw adres, naam en contactgegevens. Zo weten we naar wie de betreffende informatie toegezonden mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is handig om duidelijk te hebben hoeveel gas en elektra er in het huishouden gebruikt wordt. Aan de hand van het verbruik kan de deskundige een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huistypering

  Voer in wat voor type woning u bezit. Denk aan leefruimte (m2) en de isolatiewaarden. Vul dit ook aan met aan te geven wat voor dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat heb je precies in gedachten? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Schets tevens welke duurzame energiebronnen er in jouw huis staan (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verzend het formulier. Jij ontvangt snel een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Aartswoud (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie is recent uitgebreid. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan een verzoek indienen. Via de overheid (RVO) staat een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle modellen die worden genoemd zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies wisselen tussen de €575 tot €1425. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een betaalbewijs
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Aartswoud

 • Vaillant (auroSTEP plus 2x VFK155 V + VMs8 + VIHS1 150/4B), vermogen 1913 [KW], €1301 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 200 BSV), vermogen 1311 [KW], €891 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 6cpc9 hssfhm sps fhs 800 a label), vermogen 3069 [KW], €2087 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau faciliteert de gemeente Opmeer mogelijk nog een extra vergoeding. Surf naar www.opmeer.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Aartswoud aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In een dergelijke situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. Je stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Verder zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Aartswoud!

 • Een warmtepomp: haalt energie door gebruik te maken van de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je stookt op houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een klein gedeelte van een kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!