Zonneboiler Opmeer

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Opmeer? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het product bestaat uit 2 toepassingen: de zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl check je accurate informatie m.b.t. een zonneboiler kopen in Opmeer.

zonneboiler systeem installeren in 1716

 • Een zonneboiler is een ideale manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2700.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1850.
 • Een doorsnee huishouden in Opmeer stookt 1460 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 12%. Dit houdt in een interessante besparing van +/- €70 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteOpmeer
Postcode1716
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een zonneboiler installateur in Opmeer vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en maak een keuze voor een goede zonneboiler installateur in Opmeer! D.m.v. onze vergelijker vind je verrassend eenvoudig een geschikte installateur in jouw eigen regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket in de gemeente Opmeer. Of ga naar Qbis.nl voor informatie over ervaren installateurs uit jullie streek. Onderstaand check jij enkele adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijk systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Kijk goed na verhalen van andere klanten en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Onder andere Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water te verwarmen. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Aan de hand van het buizenstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de koudere maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In zo’n geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Deze zonneboiler combiketel is een combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie is geschikt voor het warme water en de centrale verwarming. De installatie houdt in: een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op deze momenten heb je de (ingebouwde) CV-brander. Voornamelijk toepasbaar op grotere huishoudens met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor consumenten die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Omwille van lagere prijzen, aantrekkelijke subsidie, de potentiële gasbesparing en lagere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Opmeer. Deze installatie kan nog duurzamer zijn i.c.m. een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als eerste is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors variëren van 3 tot 6 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Daarnaast moet er ruimte zijn voor een warm-water buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit moment zijn er voorbeelden met het buffervat voor warm tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Opmeer vinden we terug ergens tussen de €2925 en €3950, met installatie inclusief. Dit product heeft een typische levensduur van maximaal 30 jaar. Het tarief komt tot stand door de aard van de zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat voor warm water, de montage en installatiekosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. Verderop ontdek jij meer details.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende schema lees je voor velerlei voorbeelden de kosten en een schatting van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). We hanteren standaard: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit komt neer op €160 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). De prijs voor gas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.700€40
100 liter2€2.800 – €3.150€85
200 liter2€3.175 – €3.875€140
300 liter3€4.550 – €5.100€195
zonneboiler-kopen-opmeer

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Relevant zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Dan weten we naar wie de betreffende informatie toegezonden mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is essentieel om boven water te krijgen hoeveel gas & elektra er op je aansluiting verbruikt wordt. Door deze informatie kan de vakman een voorstel op maat bieden.

 3. Woningtypering

  Vertel ons wat meer over de woning. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en de isolatiewaarden. Vul dit ook aan met het soort dak (schuin of plat) en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Beschrijf de noodzaak

  Waar ben je precies naar op zoek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke alternatieve energiesystemen er voorhanden zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op de versturen-knop. Je krijgt zeer binnenkort een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Opmeer (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 extra gestimuleerd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Op de site van RVO download u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle artikelen die daarin genoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €725 tot wel €1125. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Opmeer

 • Solarbayer (CPC 18 NERO – Paket 2+ SKL 400), vermogen 2636 [KW], €1792 subsidie.
 • SolarTech International B.V. (E-dak 10-HT300), vermogen 564 [KW], €384 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 300L 4-24 HPC), vermogen 3862 [KW], €2626 subsidie.

In aanvulling op deze subsidie op landelijk niveau geeft de gemeente Opmeer mogelijkerwijs een speciele lening. Check www.opmeer.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Opmeer aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In dat geval is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en regelt de centrale verwarming (bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarnaast kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Opmeer!

 • Een warmtepomp: wint warmte via de bodem of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente