Zonneboiler Heerhugowaard

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Heerhugowaard? Dankzij het zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt ongeveer 50% van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product kent twee toepassingen: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. D.m.v. deze pagina lees je actuele gegevens m.b.t. een zonneboiler kopen in Heerhugowaard.

zonneboiler systeem installeren in 1701

 • Een zonneboiler is een populaire manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2700.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1250.
 • Een gemiddeld gezin in Heerhugowaard verbruikt 1090 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 15%. Dit draait uit op een potentiële besparing tot wel €95 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHeerhugowaard
Postcode1701
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31090 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Een zonneboiler installateur in Heerhugowaard vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Ten behoeve van verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies voor een goede zonneboiler installateur in Heerhugowaard! Geholpen door onze vergelijker vind je snel een professionele installateur in jouw eigen woonplaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket in de gemeente Heerhugowaard. Of bezoek echteinstallateur.nl voor lijstjes met goede installateurs uit jouw provincie. Hieronder achterhaal jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een goede zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Wees scherp op reviews en kleine lettertjes (certificaten). Denk aan Solar Keymark, KviNL, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zonnewarmte om water op te warmen. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door de zonneschijn vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door het buizensysteem gaat de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. In koude maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dat geval kan de naverwarmer dit compenseren (meestal de CV-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De dergelijke zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit duurzame systeem draagt zorg voor je tapwaterbehoefte en uiteraard centrale verwarming. Dit systeem heeft de volgende onderdelen: een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? Op dat moment springt de CV-brander bij. In de eerste plaats een rendabele oplossing voor grotere huizen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor mensen met een hoog warmwaterverbruik. Vanwege lagere prijzen, aanlokkelijke subsidies, een betaalbare energienota en lagere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Heerhugowaard. De (zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze krachtige collectors variëren van 3 tot 6 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Ook moet er ruimte zijn voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Hedendaags zijn er structuren met het voorraadvat voor heet water (buffervat) die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Heerhugowaard liggen tussen de €2925 en €3350, inclusief plaatsing. Dit product kan worden gebruik voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op de grootte van de zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat voor warm water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een mooie subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl lees je meer details.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In onderstaande lijst check jij voor een variatie aan gevallen de geschatte prijs en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe interessanter de besparing. Een regulier huishouden verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. In principe is het zo: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €170 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.600€70
100 liter2€2.775 – €3.075€80
200 liter2€3.275 – €3.975€125
300 liter3€4.400 – €5.100€185
zonneboiler-kopen-heerhugowaard

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Dan is het duidelijk naar wie de informatie aangeleverd zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is essentieel om onderzoek te doen naar hoeveel elektriciteit en gas het huis per jaar nodig heeft. Geholpen door deze gegevens kan de specialist een voorstel op maat bieden.

 3. Soort woning

  Beschrijf uw huis. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en staat van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef uw wensen door

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Benoem ook welke CO-2 besparende producten er in de woning zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op verstuur. Er volgt binnen afzienbare tijd een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Heerhugowaard (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze mogelijkheid is recent verder verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Op de website van RVO staat een database / apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle installaties die benoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies schommelen tussen de €675 tot wel €1200. Let op de volgende regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Heerhugowaard

 • HONE (HONE premium 500L 11-SP501), vermogen 3710 [KW], €2523 subsidie.
 • LinkedSun (KISS Solar 1xHP18 + 150L), vermogen 1023 [KW], €696 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 2-24 HPC), vermogen 2329 [KW], €1584 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verschaft de gemeente Heerhugowaard een speciale duurzaamheidslening of regeling. Doorzoek www.heerhugowaard.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Heerhugowaard aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In deze situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Tevens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Heerhugowaard!

 • Een warmtepomp: genereert energie uit bijv. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een klein gedeelte van een kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Maakt gebruik van restwarmte van een fabriek. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!