Zonneboiler Hoorn

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Hoorn? Met behulp van een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bespaart pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie kent twee zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een buffervat voor warm tapwater. Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl vind je handige toelichtingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Hoorn.

zonneboiler systeem installeren in 1689

 • Een zonneboiler is een ideale manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2800.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1800.
 • Een alledaags gezin in Hoorn stookt 1180 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 15%. Dit betekent een aantrekkelijke kostenbesparing tot €85 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHoorn
Postcode1689
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31180 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Een zonneboiler installateur in Hoorn vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een gemiddelde energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kies voor zeker, en ga in zee met een professionele zonneboiler installateur in Hoorn! Via de zonneboiler-vergelijker vind je probleemloos een goede installateur werkzaam in jouw omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket, een initiatief van de gemeente Hoorn. Of bezoek de website echteinstallateur.nl waar je een database treft met eerlijke installatiebedrijven in je omgeving. Hieronder lees je diverse aanbevelingen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je altijd een referentie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Vraag ook om recensies en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Je kunt denken aan KviNL, Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt zonne-energie en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. D.m.v. zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Aan de hand van het buizenstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de koudere maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In zo’n geval is er de naverwarmer (de gasketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit systeem zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en een warme woning. Dit milieuvriendelijke systeem behelst een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op dat moment springt de CV-brander bij. Zeker toegepast door gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor consumenten die relatief veel warm water gebruiken. Door o.a. aantrekkelijke prijzen, ISDE subsidie, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Hoorn. Deze setup wordt soms ook geïntegreerd met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de eerste plaats is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Natuurlijk hebben we nog het buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er oplossingen het voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Hoorn komen gemiddeld uit tussen €2425 en €4100, inclusief plaatsing. Het systeem kan worden gebruik voor gemiddeld 20-30 jaar. De totaalprijs is gebaseerd op het type zonnecollectors, de specificaties van het buffervat voor warm tapwater, de plaatsingskosten en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een interessante subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl bekijk jij meer details.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave bekijk jij voor een paar gevallen de geschatte prijs en mogelijke besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te interessanter een zonneboiler is. Gemiddeld gezien is het verbruik om en nabij de 50 liter p.p. Experts zeggen vaak: een gezin van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €170 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.525€50
100 liter2€2.925 – €3.150€95
200 liter2€3.250 – €3.850€135
300 liter3€4.500 – €5.050€170
zonneboiler-kopen-hoorn

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Het betreft jouw adres, naam en contactgegevens. Dan is het helder naar wie de informatie aangeleverd kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is handig om onderzoek te doen naar hoeveel gas en stroomje op dit moment verbruikt. Door deze gegevens kan de expert inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningomschrijving

  Omschrijf uw woning. Van belang zijn aantal kamers en de staat van de isolatie. Wat we ook graag willen weten is het dak (plat of schuin) te omschrijven en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Waar ben je precies naar op zoek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een combiketel inclusief zonnepanelen? Vertel ook welke duurzame warmtebronnen aanwezig zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. Je ontvangt z.s.m. een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Hoorn (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke huizenbezitter die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO kan men een apparatenlijst vinden met daarin alle modellen. Alle artikelen die daarin genoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies wisselen tussen de €475 tot €1100. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Hoorn

 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW + CV 90T/KER800L-1), vermogen 3473 [KW], €2362 subsidie.
 • LinkedSun (KISS Solar 2xUP20 + 400L), vermogen 1950 [KW], €1326 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 3-30 HPC), vermogen 3850 [KW], €2618 subsidie.

Naast de subsidie van het RVObiedt de gemeente Hoorn een speciale lokale tegemoetkoming. Doorzoek www.hoorn.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Hoorn aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? In dat geval zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor een aangenaam warm huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarbij zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Hoorn!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte uit onder andere de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifiek gebied in de woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte wordt geleverd door bijv. industriële ondernemingen. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente