Zonneboiler Blokker

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Blokker? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt plusminus de helft op je kosten voor warm water. Deze duurzame installatie bestaat uit 2 delen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het voorraadvat voor heet water (buffervat). D.m.v. onze tool bekijk je veelzijdige details die helpen bij een zonneboiler kopen in Blokker.

zonneboiler systeem installeren in 1695

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2900.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €800.
 • Een standaard woning in Hoorn gebruikt 1180 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 14%. Dit houdt in een flinke geldbesparing van wel €155 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHoorn
Postcode1695
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31180 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Een zonneboiler installateur in Blokker vergelijken

Het belangrijkste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door ons gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en zoek naar een professionele zonneboiler installateur in Blokker! Met behulp van onze vergelijker vind je probleemloos een competente installateur die actief is in jouw plaats. En andere mogelijkheid is het speciale Energieloket van de gemeente Hoorn. Of surf naar echteinstallateur.nl voor lijstjes met professionele installatiebedrijven in de regio. Hierna vind je diverse aanbevelingen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijke installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Check ook op ervaringen van anderen en eventuele keurmerken. Dit zijn o.a. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Sterkin, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dit werkt als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Via het gesloten systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor warm water. In de koudere maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In zo’n geval is er de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Deze zonneboiler combiketel is een combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie kan benut worden voor het warme water en natuurlijk een warm huis (CV). De installatie wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? Dan is de CV-brander nodig. Bijzonder toepasbaar op bovengemiddelde woningen met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor consumenten die veel warm water uit de kraan halen. Als gevolg van lagere prijzen, overheidssubsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder uitstoot van CO-2 laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Blokker. Dit apparaat is goed te combineren met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de eerste plaats is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Uiteraard heb je ruimte nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er installaties met het buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De meest recente kosten zonneboiler Blokker zitten gemiddeld tussen €2775 en €3400, met montage. Deze installatie hoort mee te gaan voor plus minus 24 tot 26 jaar. De prijs wordt bepaald door het type zonnecollectors, de grootte van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een stukje subsidie. Als je iets verders scrollt ontdek jij meer specificaties.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende schema vind je voor velerlei omstandigheden de geschatte prijs en mogelijke besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te interessanter een zonneboiler is. Houd rekening met een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). We hanteren standaard: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat is +/- €65 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatCollectorenVerwachte investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.500€65
100 liter2€2.900 – €3.100€80
200 liter2€3.300 – €3.800€120
300 liter3€4.425 – €5.350€155
zonneboiler-kopen-blokker

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  In de basis zijn dit naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zo weten wij ook naar wie de info aangeleverd moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is makkelijk om te weten hoeveel stroom & gas je op dit moment verbruikt. Met behulp van deze info kan de installateur een goed advies geven.

 3. Type woning

  Beschrijf uw huis. Denk aan aantal kamers en leeftijd woning / mate van isolatie. Relevant is ook het type dak en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat heb je precies in gedachten? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of misschien een combiketel inclusief zonnepanelen? Vertel ook welke duurzame energiebronnen er geplaatst zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en dien de aanvraag definitief in. Er volgt binnen een paar dagen een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Blokker (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming is 2 jaar geleden extra gestimuleerd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Op de site van RVO treft u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle types die benoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €650 tot wel €1700. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Blokker

 • 2-improve energy (HYG500CS1ww3xPro18), vermogen 3581 [KW], €2435 subsidie.
 • Zizon (ZiZon VLP-Blue 5-ZO500L), vermogen 3365 [KW], €2288 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc 21 bs 200 a label), vermogen 1325 [KW], €901 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling verstrekt de gemeente Hoorn mogelijkerwijs een speciele lening. Bezoek www.hoorn.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Blokker aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In zo’n scenario is zonneboiler + zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet in de verwarming van de woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Tevens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Blokker!

 • Warmtepomp: wint energie door gebruik te maken van de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een geselecteerde positie in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!