Zonneboiler Zwaag

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Zwaag? Via een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. De installatie komt tot stand door twee toepassingen: de zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Via onze website doorzoek je handige raadgeving aangaande een zonneboiler kopen in Zwaag.

zonneboiler systeem installeren in 1689

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf warm water te produceren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4400.
 • De subsidies lopen op tot €700.
 • Een alledaags huishouden in Hoorn stookt 1180 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 16%. Concreet: een aantrekkelijke kostenbesparing tot €115 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHoorn
Postcode1689
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31180 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Een zonneboiler installateur in Zwaag vergelijken

Het leeuwendeel van een doorsnee energiecontract (prijs) heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga in zee met een professionele zonneboiler installateur in Zwaag! Geholpen door onze vergelijker bekijk je snel een erkende installateur die werkt in jullie regio. Of bezoek eens het Energieloket in de gemeente Hoorn. Of surf naar de website Qbis.nl voor een overzicht met erkende installateurs in de buurt. In onderstaande box bekijk jij een aantal tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Kijk goed na klantervaringen en eventuele keurmerken. Bekijk eens Sterkin, KviNL, Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt zonne-energie en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Op welke manier ontstaat warmte? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. D.m.v. de leidingen wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In koude maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. In dit scenario kan de naverwarmer dit compenseren (de HR-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie draagt zorg voor jouw sanitaire water en natuurlijk een warm huis (CV). Dit milieuvriendelijke product behelst een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op dat moment zorgt de CV-brander voor de rest. In de basis relevant voor gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor families die relatief veel warm water gebruiken. Dankzij scherpe prijzen, aanlokkelijke subsidies, een interessante besparing en bewustere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Zwaag. Deze installatie kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de basis moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat valt dus best wel mee. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Tevens is er nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Momenteel zijn er structuren met het buffervat t.b.v. verwarmd water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De verwachte kosten zonneboiler Zwaag schommelen tussen de €2525 en €3500, met montage. Dit milieuvriendelijke systeem gaat normaal gesproken mee voor gemiddeld 20-30 jaar. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels de grootte van de zonnecollectors, het volume van het buffervat, de montage en installatiekosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een duurzaamheidssubsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl check jij uitgebreide info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende overzicht tref je voor verschillende situatiesde aanschafprijzen en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Houd rekening met een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Vuistregel: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit komt neer op €110 per 12 maanden (gasprijzen april 2024). De prijs voor gas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.625€45
100 liter2€2.850 – €3.150€80
200 liter2€3.200 – €3.875€140
300 liter3€4.525 – €5.000€150
zonneboiler-kopen-zwaag

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  We vragen om naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zodanig komen wij erachter naar wie de benodigde info aangeleverd kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas & elektra het huis per jaar nodig heeft. Geholpen door het energieverbruik kan de specialist een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Soort woning

  Definieer uw woning eigenschappen. Wat belangrijk is zijn woonoppervlak en de staat van de isolatie. Relevant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Omschrijf daarnaast welke milieuvriendelijke oplossingen er in jouw huis staan (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur jouw aanvraag. U krijgt binnen een week een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Zwaag (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze regeling werd jaren geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Op de site van RVO staat een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle artikelen die daarin genoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €825 tot wel €1200. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Zwaag

 • 2-improve energy (HYG500CS1ww1xPro24), vermogen 1995 [KW], €1357 subsidie.
 • Zizon (ZiZon VLP-Blue 2-200L), vermogen 1751 [KW], €1191 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2 cpc 16 bs 200 a label), vermogen 1716 [KW], €1167 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau levert de gemeente Hoorn mogelijk nog een extra vergoeding. Bekijk www.hoorn.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Zwaag aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? Dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Je elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Verder zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Zwaag!

 • Warmtepomp: haalt warmte a.d.h.v. de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Maakt gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!