Zonneboiler Zwaagdijk-Oost

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Zwaagdijk-Oost? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. De installatie wordt opgebouwd door 2 toepassingen: natuurlijk een zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Geholpen door de zonneboiler-vergelijker lees je actuele adviezen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Zwaagdijk-Oost.

zonneboiler systeem installeren in 1682

 • Een zonneboiler is een populaire manier om zelf warm water te produceren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3200.
 • De subsidies lopen op tot €1100.
 • Een doorsnee huishouden in Medemblik gebruikt 1470 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 10%. Concreet: een mogelijk besparing van wel €95 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1682
Netnummer0228 (+31228)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Zwaagdijk-Oost vergelijken

Het grootste deel van onze energiekosten is puur gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te wassen en douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies voor een geschikte zonneboiler installateur in Zwaagdijk-Oost! Aan de hand van onze vergelijker check je simpel en snel een competente installateur in jouw eigen regio. Of bezoek eens het Energieloket in de gemeente Medemblik. Of benader kvinl.nl voor een schema met eerlijke installatiebedrijven uit de buurt. In onderstaande box tref je belangrijke zaken.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Controleer ook op klantervaringen en voorwaarden (keurmerken). Zoals bijv. Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om water te verwarmen. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door het gesloten systeem gaat de warme vloeistof naar het buffervat. In het najaar wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Geen nood, dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De dergelijke zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product voorziet in je tapwaterbehoefte en natuurlijk een warm huis (CV). Deze milieuvriendelijke installatie houdt in: geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? In zo’n geval is de CV-brander nodig. Voornamelijk aantrekkelijk voor gezinnen met 4 personen of meer die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huishoudens die relatief veel warm water gebruiken. Wegens lage winkelprijzen, overheidssubsidie, een interessante besparing en lagere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Zwaagdijk-Oost. Zo’n systeem kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de basis is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, ze bedekken dus niet het hele dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. In aanvulling daarop heb je een plekje nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Hedendaags zijn er systemen met een voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De geschatte kosten zonneboiler Zwaagdijk-Oost variëren tussen €2475 en €3000, met installatie. Dit systeem kan worden gebruik voor gewoonlijk 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt berekend a.d.h.v. de aard van de zonnecollectoren, de capaciteit van een warm-water voorraad buffersysteem, en installatie + onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een royale subsidie. In het volgende kopje vind je meer specificaties.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees jij voor een aantal mogelijkheden de investering en een schatting van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. In de basis zeggen we: een familie met 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat is +/- €135 op jaarbasis (gasprijzen april 2024). De prijs voor gas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGeschatte investering Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.650€65
100 liter2€2.900 – €3.200€95
200 liter2€3.100 – €3.950€110
300 liter3€4.500 – €5.100€195
zonneboiler-kopen-zwaagdijk-oost

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  We vragen om adres en contactgegevens. Zo weten we naar wie de productinfo verstuurd kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is van belang om onderzoek te doen naar hoeveel elektriciteit & gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Met behulp van deze gegevens kan het betreffende bedrijf een goed advies geven.

 3. Huisomschrijving

  Voer in wat voor type woning u bezit. Je kunt denken aan woonoppervlakte in m2 en staat van isolatie. Wat we ook graag willen weten is wat voor dak het huis heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat heb je precies in gedachten? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over welke milieuvriendelijke oplossingen er voorhanden zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verzend het formulier. U krijgt binnen een paar dagen een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Zwaagdijk-Oost (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Dit is 2 jaar geleden verbreed. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Op RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met toegewezen modellen. Alle modellen die benoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen tussen de €525 tot wel €1875. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Zwaagdijk-Oost

 • 2-improve energy (HYG1000CS1ww3xPro18), vermogen 3640 [KW], €2475 subsidie.
 • AJM Zonne-energie (AJM 24-250), vermogen 1347 [KW], €916 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 3 cpc 9 bs 200 a label), vermogen 1531 [KW], €1041 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO faciliteert de gemeente Medemblik mogelijkerwijs een speciele lening. Surf naar www.medemblik.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Zwaagdijk-Oost aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In deze situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor een verwarmde woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Verder zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Zwaagdijk-Oost!

 • Een warmtepomp: haalt energie via bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!