Zonneboiler Midwoud

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Midwoud? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bespaart plusminus 50% van de energiekosten voor warm water. De installatie wordt opgebouwd door twee zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Dankzij deze website vind je veelzijdige gegevens die helpen bij een zonneboiler kopen in Midwoud.

zonneboiler systeem installeren in 1679

 • Een zonneboiler is perfect om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2700.
 • De subsidies lopen op tot €1800.
 • Een gemiddeld huishouden in Medemblik stookt 1470 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 18%. Dit mondt uit in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €145 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1679
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Midwoud vergelijken

Meer dan de helft van van onze maandelijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm tapwater. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom teleurstellingen, en zoek naar een professionele zonneboiler installateur in Midwoud! Door middel van onze website tref je zonder problemen een geschikte installateur in jouw eigen regio. Of bezoek eens het speciale Energieloket van de gemeente Medemblik. Of ga naar Qbis.nl voor lijstjes met erkende installateurs in de regio. Onderstaand tref je verschillende tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Controleer ook op ervaringen van anderen en relevante keurmerken. Je kunt denken aan Sterkin, KviNL, Zonnekeur, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water te verwarmen. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Via warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door middel van het buizensysteem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat. Van november tot en met februari zal het systeem niet warm genoeg worden. Geen nood, dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit systeem voorziet in het warme water en een warme woning. Dit duurzame systeem bevat o.a. geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er niet genoeg zonne-energie? Op deze momenten is de CV-brander nodig. Voornamelijk aantrekkelijk voor gezinnen met 4 personen of meer die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor families die veel warm water gebruiken. Dankzij lage winkelprijzen, overheidssubsidie, een interessante besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Midwoud. Deze installatie rendeert ook uitstekend samen met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Ook heb je ruimte nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit moment zijn er oplossingen een voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De recente kosten zonneboiler Midwoud zitten gemiddeld tussen €2825 en €4050, met montage. Deze installatie heeft een typische levensduur van gewoonlijk 25 jaar. Het tarief kan men berekenen met de grootte van de zonnecollectors, de omvang vaneen warm-water buffervat, het onderhoud en de installatie prijzen. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een mooie subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl check je hierover meer info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor velerlei voorbeelden de aanschafprijzen en een raming van de potentiële besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Vuistregel: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €100 per jaar (gasprijzen mei 2024). De gasprijs stijgt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatAantal collectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.625€45
100 liter2€2.850 – €3.175€90
200 liter2€3.150 – €3.950€125
300 liter3€4.425 – €5.250€180
zonneboiler-kopen-midwoud

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Hierdoor is het voor ons duidelijk naar wie de informatie toegezonden moet worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is essentieel om boven water te krijgen hoeveel elektra & gas de woning per jaar verbruikt. Via deze data kan het installatiebedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf het huis

  Verstel details over uw huis. Wat belangrijk is zijn de omvang en staat van isolatie. Interessant is ook wat voor soort dak de woning heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Geef aan welke milieuvriendelijke oplossingen er geplaatst zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur het formulier. Je ontvangt snel een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Midwoud (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze subsidie is recent verder verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, komt in aanmerking. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarop alle systemen. Alle producten die staan op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies schommelen tussen de €550 tot wel €1775. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Midwoud

 • 2-improve energy (HYG1000CS1ww2xPro24), vermogen 3548 [KW], €2413 subsidie.
 • AJM Zonne-energie (AJM 96-1000), vermogen 3556 [KW], €2418 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 3 cpc 9 BS 160 a label), vermogen 1498 [KW], €1019 subsidie.

Buiten de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verschaft de gemeente Medemblik soms een extra tegemoetkoming. Zie www.medemblik.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Midwoud aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een uitstekende optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Midwoud!

 • Warmtepomp: onttrekt energie middels de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!