Zonneboiler Lambertschaag

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Lambertschaag? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bespaart grofweg de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem kent twee toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Dankzij onze tool ontdek jij waardevolle info m.b.t. een zonneboiler kopen in Lambertschaag.

zonneboiler systeem installeren in 1658

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3000.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1350.
 • Een doorsnee gezin in Medemblik verbruikt 1470 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 18%. Oftewel, een mogelijk besparing van wel €90 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1658
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Lambertschaag vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energierekening komt door het verbruik van gas. Om ons huis te verwarmen, en natuurlijk voor heet water. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en zoek naar een goede zonneboiler installateur in Lambertschaag! Aan de hand van onze vergelijker ontdek je gemakkelijk een goede installateur werkzaam in jouw omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket, een initiatief van de gemeente Medemblik. Of bezoek de website kvinl.nl voor een schema met ervaren installateurs in de regio. Hieronder vind jij nog wat adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijke installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Check ook op recensies en certificering. Zoals bijv. Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zonnewarmte en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door middel van het leidingstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. Als de zon niet schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dit scenario dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze duurzame installatie draagt zorg voor het warme water en aangename temperaturen (CV). Het product houdt in: een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? In een dergelijke situatie springt de CV-brander bij. In de basis toepasbaar op grotere huishoudens die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor families die relatief veel warm water gebruiken. Als gevolg van interessante aanschafprijzen, hoge subsidies, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Lambertschaag. Deze oplossing wordt soms ook geïntegreerd met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als eerste moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Natuurlijk hebben we nog een warm-water buffervat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag zijn er systemen met het voorraadvat voor warm water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De huidige kosten zonneboiler Lambertschaag vinden we terug ergens tussen de €2425 en €3350, met monteren & installeren. Deze milieuvriendelijke installatie kan worden gebruik voor een periode van om en nabij de 25 jaar. De prijs komt tot stand door het soort zonnecollectoren, de eigenschappen van een warm-water buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een royale subsidie. Hierna check je een nadere toelichting.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht ontdek jij voor enkele voorbeeldsituaties de kostprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe interessanter de besparing. Een doorsnee gezin verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). Vuistregel: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Je komt uit op €65 per 12 maanden (gasprijzen april 2024). Het gastarief gaat toenemen, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.625€60
100 liter2€2.775 – €3.075€105
200 liter2€3.300 – €3.800€115
300 liter3€4.550 – €5.150€190
zonneboiler-kopen-lambertschaag

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Het betreft adres en contactgegevens. Zo is het voor ons duidelijk naar wie de benodigde info aangeleverd moet worden. Wat volgt is een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is nodig om onderzoek te doen naar hoeveel gas en elektriciteit je op dit moment verbruikt. Met behulp van het energieverbruik kan het betreffende bedrijf een beter voorstel doen.

 3. Woningtypering

  Beschrijf uw huis. Denk aan leefruimte (m2) en staat van isolatie. Vergeet ook niet wat voor soort dak de woning heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Waar ben je precies naar op zoek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of juist een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Geef aan of er ook andere duurzame energiebronnen in jouw huis staan (denk aan een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. Jij ontvangt zo spoedig mogelijk een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Lambertschaag (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze is in 2017 verder verruimd. Elke bewoner die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Via het RVO platform is een apparatenlijst te vinden met een compleet overzicht. Alle modellen die benoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies schommelen tussen de €425 tot wel €1150. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Lambertschaag

 • 2-improve energy (HYG150CS1ww1xPro18), vermogen 1643 [KW], €1117 subsidie.
 • Vaillant (VPS 2000 VPM 20 2 x VFK 155 H), vermogen 2068 [KW], €1406 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc 21 bs 160 a label), vermogen 1296 [KW], €881 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO faciliteert de gemeente Medemblik wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bekijk www.medemblik.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Lambertschaag aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb jij een groot dakoppervlak? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor een aangenaam warm huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarnaast kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Lambertschaag!

 • De warmtepomp: haalt energie uit bijvoorbeeld de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!