Zonneboiler Benningbroek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Benningbroek? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door 2 onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. D.m.v. deze pagina check je omvangrijke details aangaande een zonneboiler kopen in Benningbroek.

zonneboiler systeem installeren in 1654

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2900.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €850.
 • Een doorsnee gezin in Medemblik verbruikt 1470 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 11%. Dit draait uit op een forse besparing van wel €150 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1654
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Benningbroek vergelijken

Zo’n 60 – 70% van van onze maandelijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga voor een competente zonneboiler installateur in Benningbroek! Aan de hand van onze vergelijker ontdek je zonder problemen een goede installateur die werkt in jullie regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Medemblik. Of check kvinl.nl voor een database met professionele installatiebedrijven in je omgeving. Hieronder check jij enkele adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na beoordelingen en kleine lettertjes (certificaten). Bijvoorbeeld Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt zonne-energie om water te verwarmen. Op welke manier ontstaat warmte? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. D.m.v. de leidingen pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat. In de koudere maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze installatie draagt zorg voor heet water in huis en de centrale verwarming. Dit product bestaat uit een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? In die situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de basis aantrekkelijk voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens met een hoog warmwaterverbruik. Dankzij dalende prijzen, aanlokkelijke subsidies, een mooie besparing op energiekosten en minder uitstoot van CO-2 kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Benningbroek. Zo’n systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als randvoorwaarde heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors zijn gemiddelde 4 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Natuurlijk heb je een plekje nodig voor een warm-water buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er constructies met het buffervat voor warm tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De huidige kosten zonneboiler Benningbroek fluctueren tussen de €2425 en €3150, met installatie inclusief. De installatie heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. Het tarief is gebaseerd op het type zonnecollectors, het volume van een warm-water voorraad buffersysteem, en installatie + onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een royale subsidie. Op deze pagina ontdek jij hierover meer info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende overzicht bekijk jij voor meerdere voorbeeldsituaties de geschatte kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan stijgt het rendement. Een regulier huishouden verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. Experts zeggen vaak: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat is +/- €180 per jaar (gasprijzen mei 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatCollectorenVerwachte prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.050 – €2.550€40
100 liter2€2.850 – €3.000€95
200 liter2€3.150 – €3.950€145
300 liter3€4.600 – €5.050€155
zonneboiler-kopen-benningbroek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Van belang zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Belangrijk, want zo is het voor ons duidelijk naar wie de benodigde info toegezonden mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is van belang om te weten hoeveel gas en elektra er op het adres wordt gebruikt. Via deze informatie kan het installatiebedrijf een goed advies geven.

 3. Beschrijf de woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Wat belangrijk is zijn de inhoud en staat van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het soort dak (schuin of plat) en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Geef aan wat precies de behoefte is. Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of mogelijk met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Omschrijf daarnaast welke andere systemen aanwezig zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en dien de aanvraag definitief in. Je ontvangt binnen een week een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Benningbroek (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recentelijk verder verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan een verzoek indienen. Op RVO.nl staat een database / apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle systemen die beschreven staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies wisselen tussen de €500 tot wel €1175. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Benningbroek

 • 2-improve energy (HYG300CS1ww1xPro24), vermogen 1981 [KW], €1347 subsidie.
 • Vaillant (VPS 1000 VPM 20 2 x VFK 155 V), vermogen 2051 [KW], €1395 subsidie.
 • AJM Zonne-energie (AJM 54-300), vermogen 2928 [KW], €1991 subsidie.

Afgezien van de subsidie van het RVOlevert de gemeente Medemblik mogelijkerwijs een speciele lening. Surf naar www.medemblik.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Benningbroek aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In een dergelijke situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je stroomverbruik stijgt. De elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarbij zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Benningbroek!

 • De warmtepomp: haalt warmte via de directe omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een klein gedeelte van een kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. productiebedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!