Zonneboiler Ursem

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Ursem? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame systeem bestaat in de basis uit twee onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door middel van zonneboilerrevolutie.nl lees jij bruikbare info die helpen bij een zonneboiler kopen in Ursem.

zonneboiler systeem installeren in 1646

 • Een zonneboiler is een interessante manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4300.
 • De subsidies lopen op tot €1400.
 • Een alledaags gezin in Alkmaar verbruikt 1170 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 20%. Dat komt overeen met interessante besparing van +/- €80 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1646
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Een zonneboiler installateur in Ursem vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en natuurlijk voor heet water. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Ursem! Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl check je zonder problemen een betrouwbare installateur in jouw eigen regio. Daarnaast bestaat er het speciale Energieloket van de gemeente Alkmaar. Of surf naar kvinl.nl voor een schema met eerlijke installateurs in de regio. Hierna check je verschillende tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met beoordelingen en kleine lettertjes (certificaten). Onder andere Zonnekeur, KviNL, VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Via de leidingen wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water buffervat. Wanneer de zon amper schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dit scenario kan de naverwarmer dit compenseren (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit product is er voor 2 zaken: heet water in huis en natuurlijk een warm huis (CV). Dit duurzame systeem wordt gevormd door een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? Op dat moment springt de CV-brander bij. Bijzonder toepasbaar op grote gezinnen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor mensen met een hoog warmwater-gebruik. Als gevolg van lage aanschafprijzen, ISDE subsidie, een forse besparing en beperkte CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Ursem. Dit apparaat wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze krachtige collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Tevens hebben we nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag zijn er constructies met het buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De meest recente kosten zonneboiler Ursem schommelen tussen de €2850 en €3900, met installatie. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld door de hoeveelheid zonnecollectoren, de inhoud van het buffervat voor warm tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op deze pagina vind je hierover meer info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hierna bekijk je voor enkele voorbeeldsituaties de aanschafprijzen en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Vuistregel: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit komt neer op €70 per jaar (gasprijzen mei 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Vat inhoudAantal collectorenGeschatte investering Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.525€65
100 liter2€2.925 – €3.050€105
200 liter2€3.225 – €3.800€125
300 liter3€4.400 – €5.300€195
zonneboiler-kopen-ursem

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Op die manier is het voor ons duidelijk naar wie de productinfo verzonden zal worden. Je ontvangt een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is nodig om inzicht te hebben in hoeveel gas en elektra er op het adres wordt gebruikt. Door deze data kan de deskundige bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Wat belangrijk is zijn de inhoud en wat er aan isolatie is gedaan. Relevant is ook het type dak en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Geef aan welke milieuvriendelijke oplossingen er aanwezig zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. U krijgt zo spoedig mogelijk een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Ursem (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd jaren geleden uitgebreid. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Via het RVO platform staat een database / apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle installaties die staan op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen tussen de €700 tot €1600. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Ursem

 • 2-improve energy (HYG200CS1ww1xPro18), vermogen 1666 [KW], €1133 subsidie.
 • Vaillant (VPS 500 VPM 20 2 x VFK 155 V), vermogen 1985 [KW], €1350 subsidie.
 • Ritter Paradigma (AQ EX_2_19_49_800), vermogen 3497 [KW], €2378 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling levert de gemeente Alkmaar een speciale duurzaamheidslening of regeling. Surf naar www.alkmaar.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Ursem aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? In zo’n scenario zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Daarnaast vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Ursem!

 • Warmtepomp: genereert energie door gebruik te maken van de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een afgebakende plek in huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Maakt gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!