Zonneboiler Scharwoude

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Scharwoude? Door middel van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart pakweg de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product bestaat in de basis uit twee aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Geholpen door onze vergelijker ontdek jij uitgebreide aanbevelingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Scharwoude.

zonneboiler systeem installeren in 1634

 • Een zonneboiler is perfect om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3400.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1150.
 • Een gemiddeld huishouden in Koggenland stookt 1410 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 15%. Oftewel, een leuke kostenbesparing van wel €60 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1634
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Scharwoude vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Scharwoude! Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker vind je eenvoudig een professionele installateur in jouw eigen regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Koggenland. Of benader de website Qbis.nl voor een overzicht met competente installatiebedrijven uit jouw provincie. Hierna bekijk je een aantal tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een referentie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijke installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Check ook op ervaringen van anderen en certificaten en keurmerken. Zoals bijv. Solar Keymark, Sterkin, VCA, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door het buizensysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water buffervat. In koude maanden wordt het water niet warm genoeg. In zo’n geval springt de naverwarmer bij (standaard centrale verwarming).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit duurzame systeem voorziet in het warme water en de verwarming van de woning. Dit duurzame systeem houdt in: geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op deze momenten kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de eerste plaats toegepast door grote gezinnen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor gezinnen die veel warm water uit de kraan halen. Als gevolg van beperkte aanschafkosten, aanlokkelijke subsidies, een forse besparing en beperkte CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Scharwoude. De (zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Tevens is er nog een warm-water buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag zijn er oplossingen het voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De huidige kosten zonneboiler Scharwoude zitten gemiddeld tussen €2775 en €3100, met monteren & installeren. Deze milieuvriendelijke installatie kan worden gebruik voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De investering is gebaseerd op het type zonnecollectors, de specificaties van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. In het volgende kopje check je meer details.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hieronder bekijk jij voor verscheide situatiesde kostprijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan stijgt het rendement. Een doorsnee gezin verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. Uitgangspunt: een 4-koppig gezin bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €140 per jaar (energieprijzen april 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatCollectorenGemiddelde kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.625€50
100 liter2€2.875 – €3.200€80
200 liter2€3.250 – €3.850€145
300 liter3€4.525 – €5.100€150
zonneboiler-kopen-scharwoude

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Denk aan voor- en achternaam + contactgegevens. Dan komen wij erachter naar wie de specificaties aangeleverd mag worden. Je ontvangt een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is essentieel om na te gaan hoeveel gas en elektriciteit het huis per jaar nodig heeft. Aan de hand van deze statistieken kan de expert een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf het huis

  Omschrijf uw woning. Het betreft woonoppervlak en wat er aan isolatie is gedaan. Interessant is ook wat voor soort dak de woning heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Specificeer uw wensen

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Geef aan of er ook andere duurzame energiebronnen aanwezig zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Voeg een persoonlijke noot toe, en klik op versturen. Je krijgt z.s.m. een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Scharwoude (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid is recent verbreed. Iedereen die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Via de overheid (RVO) kan men een apparatenlijst vinden met daarop alle systemen. Alle artikelen op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen tussen de €700 tot wel €1825. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Scharwoude

 • ATAG (Qsolar (Zonneboilercombi) 380-10m2), vermogen 3185 [KW], €2316 subsidie.
 • Vaillant (VPS 2000 VPM 20 4 x VFK 155 V), vermogen 3557 [KW], €2419 subsidie.
 • Ritter Paradigma (AQ C19_49_300), vermogen 1904 [KW], €1295 subsidie.

Buiten de welbekende ISDE-subsidie van het RVO biedt de gemeente Koggenland mogelijk nog een extra vergoeding. Doorzoek www.koggenland.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Scharwoude aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? In een dergelijke situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Daarbij vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Scharwoude!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte uit bijv. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van een fabriek. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!