Zonneboiler Westwoud

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Westwoud? Geholpen door een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Het systeem wordt gekenmerkt door 2 delen: een zonnecollector op het dak en een warm-water voorraad buffersysteem. Middels de zonneboiler-vergelijker ontdek jij veelzijdige toelichtingen aangaande een zonneboiler kopen in Westwoud.

zonneboiler systeem installeren in 1617

 • Een zonneboiler is een slimme manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4500.
 • De subsidies lopen op tot €700.
 • Een gemiddeld huishouden in Drechterland verbruikt 1510 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 16%. Dit draait uit op een interessante besparing van +/- €60 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Postcode1617
Netnummer0228 (+31228)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Westwoud vergelijken

Veruit het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies voor een erkende zonneboiler installateur in Westwoud! Via onze website check je verrassend eenvoudig een geschikte installateur in jouw eigen regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket, een initiatief van de gemeente Drechterland. Of probeer echteinstallateur.nl waar je een database treft met eerlijke installatiebedrijven in de regio. Bijgaand check jij belangrijke zaken.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Zo’n systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Controleer ook op klantervaringen en certificaten en keurmerken. Onder andere Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om warm tapwater te realiseren. De werking is als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door het gesloten systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). Als de zon niet schijnt wordt het water niet warm genoeg. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De dergelijke zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product is er voor 2 zaken: je watervoorziening en de verwarming van de woning. Deze milieuvriendelijke installatie bevat o.a. een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? In die situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Vooral toepasbaar op gezinnen met 4 personen of meer die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor mensen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door dalende prijzen, overheidssubsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Westwoud. Dit apparaat is nog energiezuiniger als je het combineert met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als eerste is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Daarnaast moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor warm water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag zijn er structuren met het buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Westwoud variëren tussen €2575 en €3450, met installatie inclusief. De installatie kan worden gebruik voor een periode van gemiddeld 20-30 jaar. Het totale kostenplaatje wordt vastgesteld door de zonnecollector specificaties, de inhoud van het voorraadvat, de montage en installatiekosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een interessante subsidie. Verderop lees jij meer specificaties.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende schema vind je voor enkele mogelijkheden de kostprijzen en mogelijke besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik standaard 50 liter p.p. per dag. In de basis zeggen we: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is circa €85 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatCollectorenVerwachte kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.675€45
100 liter2€2.800 – €3.025€90
200 liter2€3.275 – €3.925€130
300 liter3€4.600 – €5.050€155
zonneboiler-kopen-westwoud

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Denk aan voor- en achternaam + contactgegevens. Zo weten wij ook naar wie de betreffende informatie toegezonden zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is belangrijk om onderzoek te doen naar hoeveel elektra & gas de woning per jaar verbruikt. Door het energieverbruik kan de expert bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf het huis

  Specificeer type woning. Wat belangrijk is zijn woonoppervlak en wat er aan isolatie is gedaan. Vul dit ook aan met aan te geven wat voor dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er geplaatst zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verzend het formulier. U ontvangt zo spoedig mogelijk een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Westwoud (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze subsidie is recent verder verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Via RVO.nl staat een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle merken die hierop staan doen mee met de regeling. De subsidies liggen tussen de €425 tot wel €1775. Let op de volgende regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Westwoud

 • ATAG (Qsolar (Zonneboilercombi) 200-5,0m2), vermogen 1759 [KW], €1346 subsidie.
 • Vaillant (VPS 1500 VPM 20 4 x VFK 155 V), vermogen 3533 [KW], €2402 subsidie.
 • DAXX (2×20 + 500L), vermogen 3255 [KW], €2213 subsidie.

In aanvulling op de genoemde ISDE-subsidiebiedt de gemeente Drechterland mogelijkerwijs een speciele lening. Ga naar www.drechterland.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Westwoud aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In deze situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Tevens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Westwoud!

 • Warmtepomp: ontneemt energie door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte wordt geleverd door o.a. productiebedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!