Zonneboiler Grootebroek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Grootebroek? Middels een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke product bestaat in de basis uit twee aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker check je veelzijdige informatie die helpen bij een zonneboiler kopen in Grootebroek.

zonneboiler systeem installeren in 1614

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf warm water te produceren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3800.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €800.
 • Een alledaags gezin in Stede Broec stookt 1360 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 19%. Dit houdt in een potentiële besparing tot wel €85 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteStede Broec
Postcode1614
Netnummer0228 (+31228)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh2940 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Een zonneboiler installateur in Grootebroek vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kies voor zeker, en selecteer een geschikte zonneboiler installateur in Grootebroek! Door gebruik te maken van deze website vind je probleemloos een betrouwbare installateur in jouw eigen woonplaats. Of bezoek eens het speciale Energieloket van de gemeente Stede Broec. Of check de website Qbis.nl voor actuele overzichten met geschikte installatiebedrijven uit de gemeente. Bijgaand vind jij belangrijke zaken.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Houd ook rekening met klantervaringen en eventuele keurmerken. Je kunt denken aan Zonnekeur, VCA, KviNL, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de warmte van de zon om water te verwarmen. De werking is als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Aan de hand van het gesloten systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat. Van november tot en met februari wordt het water niet warm genoeg. Gelukkig dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Het systeem voorziet in het warme water en natuurlijk een warm huis (CV). Deze installatie wordt gevormd door een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? In dat geval zorgt de CV-brander voor de rest. In de basis een rendabele oplossing voor grote gezinnen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens met een grote vraag naar warm water. Wegens lage aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een forse besparing en beperkte CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Grootebroek. De (zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Allereerst moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Daarnaast heb je een plekje nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er constructies met een warm-water voorraad buffersysteem onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Grootebroek komen gemiddeld uit tussen €2775 en €3550, inclusief installeren. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een levensduur van om en nabij de 25 jaar. Het totale kostenplaatje komt tot stand door de aard van de zonnecollectoren, het volume van een warm-water buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een mooie subsidie. Als je iets verders scrollt vind je hoe dit precies zit.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende schema check je voor verscheide omstandigheden de kostprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. Experts zeggen vaak: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is circa €115 per jaar (gasprijzen juni 2024). Het gastarief gaat toenemen, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatAantal collectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.550€50
100 liter2€2.900 – €3.025€75
200 liter2€3.200 – €3.925€125
300 liter3€4.575 – €5.000€155
zonneboiler-kopen-grootebroek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Relevant zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Op die manier is het helder naar wie de betreffende informatie verstuurd zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is belangrijk om te weten hoeveel gas en stroomhet huis per jaar nodig heeft. Met behulp van deze info kan de specialist een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningomschrijving

  Specificeer type woning. Je kunt denken aan woonoppervlak en of de woning goed geïsoleerd is. Vul dit ook aan met aan te geven wat voor dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Geef aan wat precies de behoefte is. Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Vertel ook welke CO-2 besparende producten er eventueel al zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verzend het formulier. Er volgt zo spoedig mogelijk een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Grootebroek (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie is in 2017 verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO kan men een apparatenlijst vinden met een compleet overzicht. Alle apparaten die staan op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies wisselen tussen de €750 tot wel €1675. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Grootebroek

 • ATAG (ALEC (Zonneboilercombi) 300-10m2), vermogen 3347 [KW], €2426 subsidie.
 • Vaillant (VPS 1500 VPM 20 3 x VFK 155 H), vermogen 3318 [KW], €2256 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (SET 100 + HYG1.500 okoline-profi), vermogen 3874 [KW], €2634 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidielevert de gemeente Stede Broec mogelijkerwijs een speciele lening. Doorzoek www.stedebroec.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Grootebroek aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In zo’n scenario is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler echt een prima optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet jou van een verwarmde woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt wel meer stroom. De elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Grootebroek!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie a.d.h.v. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een klein gedeelte van een kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!