Zonneboiler Wijdenes

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Wijdenes? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door 2 delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door middel van deze website lees jij toepasbare details die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Wijdenes.

zonneboiler systeem installeren in 1608

 • Een zonneboiler is een slimme manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4900.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €700.
 • Een gemiddeld huishouden in Drechterland gebruikt 1510 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 10%. Dit betekent een aantrekkelijke kostenbesparing tot €155 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Postcode1608
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Wijdenes vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en uiteraard voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga voor een goede zonneboiler installateur in Wijdenes! Geholpen door de zonneboiler-vergelijker check je zonder problemen een competente installateur in jouw eigen woonplaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket gemeente Drechterland. Of check de website kvinl.nl voor een overzicht met geschikte installateurs uit de gemeente. Hierna check jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een goede zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Controleer ook op verhalen van andere klanten en kleine lettertjes (certificaten). Onder andere Sterkin, Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. D.m.v. zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Gebruikmakend van het gesloten systeem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat. Als de zon niet schijnt wordt het water niet warm genoeg. In zo’n geval is er de naverwarmer (de traditionele ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze duurzame installatie wordt gebruikt voor jouw sanitaire water en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame systeem behelst een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? In dat geval zorgt de CV-brander voor de rest. In de eerste plaats toegepast door grote gezinnen met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor huizen met een hoog warmwater-gebruik. Omwille van lage winkelprijzen, overheidssubsidie, een forse besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Wijdenes. Dit systeem rendeert ook uitstekend samen met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Uiteraard moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat bedekt dus niet een heel dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Tevens moet je rekening houden met het buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor het buffervat voor warm tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Wijdenes schommelen tussen de €2475 en €4350, met installatie. Het product heeft een geschatte levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op de aard van de zonnecollectoren, het volume van het voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een royale subsidie. Hierna check jij uitgebreide info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de tabel hieronder check jij voor meerdere omstandigheden de geschatte prijs en een indicatie van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe meer je netto gaat besparen. Een doorsnee gezin verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Experts zeggen vaak: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €115 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.525€40
100 liter2€2.900 – €3.075€80
200 liter2€3.175 – €3.950€135
300 liter3€4.550 – €5.000€165
zonneboiler-kopen-wijdenes

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Zo weten we naar wie de specificaties verstuurd zal worden. Wat volgt is een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is nodig om onderzoek te doen naar hoeveel elektra & gas het huis per jaar nodig heeft. Met behulp van het verbruik kan de deskundige inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huisomschrijving

  Verstel details over uw huis. Bijvoorbeeld de grootte en leeftijd woning / mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Specificeer uw wensen

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke CO-2 besparende producten er beschikbaar zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op verstuur. Jij krijgt binnen een paar dagen een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Wijdenes (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze regeling werd twee jaar geleden verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan een verzoek indienen. Via de overheid (RVO) treft u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle apparaten die daarin genoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies variëren van €800 tot wel €1775. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Wijdenes

 • ATAG (ALEC (Zonneboilercombi) 200-5,0m2), vermogen 1930 [KW], €1462 subsidie.
 • Vaillant (VPS 1000 VPM 20 3 x VFK 155 V), vermogen 3291 [KW], €2238 subsidie.
 • Zizon (BlueArc 5-ZO1000L), vermogen 3526 [KW], €2398 subsidie.

In aanvulling op de reeds besproken subsidieregeling verstrekt de gemeente Drechterland wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Surf naar www.drechterland.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Wijdenes aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Op dat moment is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Wijdenes!

 • De warmtepomp: wint energie via de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een afgebakende plek in huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. industriële ondernemingen. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!