Zonneboiler Krommenie

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Krommenie? Middels een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bespaart pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit 2 toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door middel van onze tool check je waardevolle aanbevelingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Krommenie.

zonneboiler systeem installeren in 1561

 • Een zonneboiler is een interessante manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3400.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1800.
 • Een gemiddelde woning in Zaanstad stookt 1220 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 16%. Dat komt overeen met potentiële besparing tot wel €65 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcode1561
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Een zonneboiler installateur in Krommenie vergelijken

Een steeds groter deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies voor een competente zonneboiler installateur in Krommenie! Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl vind je verrassend eenvoudig een vakbekwame installateur in jouw eigen woonplaats. Informeer ook eens bij het Energieloket gemeente Zaanstad. Of surf naar Qbis.nl voor een database met competente installateurs uit de gemeente. Bijgaand vind jij verschillende tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een referentie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijk systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Wees scherp op beoordelingen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Dit zijn o.a. KviNL, Sterkin, Zonnekeur, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking van het systeem: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Aan de hand van het buizenstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat voor warm tapwater. In de herfst en winter zal het systeem niet warm genoeg worden. Gelukkig dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Het systeem zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en een warme woning. Dit systeem bevat o.a. geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? Op dat moment heb je de (ingebouwde) CV-brander. Vooral aantrekkelijk voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor woningen met een hoog warmwater-gebruik. Door o.a. lage aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een forse besparing en minder uitstoot van CO-2 kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Krommenie. Dit systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als randvoorwaarde moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze krachtige collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat valt dus best wel mee. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Uiteraard heb je een plekje nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Hedendaags zijn er installaties met het voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De huidige kosten zonneboiler Krommenie komen gemiddeld uit tussen €2925 en €3500, met installatie. De installatie kan worden gebruik voor gewoonlijk 25 jaar. De totaalprijs is gebaseerd op het type zonnecollectors, het volume van een warm-water voorraad buffersysteem, de plaatsingskosten en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een aantrekkelijke subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je een gedetailleerde omschrijving.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hieronder ontdek je voor een paar omstandigheden de totaalprijs en mogelijke besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan stijgt het rendement. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Experts zeggen vaak: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €170 per jaar (energieprijzen april 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.500€40
100 liter2€2.775 – €3.100€95
200 liter2€3.200 – €3.875€135
300 liter3€4.550 – €5.100€175
zonneboiler-kopen-krommenie

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Relevant zijn adres en contactgegevens. Op die manier weten wij ook naar wie de informatie toegezonden kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is makkelijk om te weten hoeveel elektriciteit en gas je op dit moment verbruikt. Op basis van het verbruik kan de installateur een beter voorstel doen.

 3. Huistypering

  Definieer uw woning eigenschappen. Je kunt denken aan de grootte en de isolatiewaarden. Relevant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Geef aan of er ook andere duurzame energiebronnen in de woning zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op verstuur. Jij krijgt binnen een week een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Krommenie (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 verder verhoogd. Iedere woningeigenaar die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Via het RVO platform download u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle systemen die daarin genoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen tussen de €950 tot €1325. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Krommenie

 • ATAG (CBHotTop (CV-zonneboiler) 300-7,5m2), vermogen 2906 [KW], €1976 subsidie.
 • Vaillant (VPS 800 VPM 20 3 x VFK 155 V), vermogen 3262 [KW], €2218 subsidie.
 • Zizon (BlueArc 4-ZO500L), vermogen 3325 [KW], €2261 subsidie.

Afgezien van de genoemde ISDE-subsidiebiedt de gemeente Zaanstad een speciale lokale tegemoetkoming. Bezoek www.zaanstad.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Krommenie aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In deze situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt meer kWh stroom. De stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Eveneens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Krommenie!

 • Een warmtepomp: wint warmte door gebruik te maken van bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een klein gedeelte van een kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van een industrieterrein. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!