Zonneboiler Zaanstad

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Zaanstad? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt grofweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het systeem kent 2 zaken: natuurlijk een zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Via deze website ontdek jij veelzijdige details aangaande een zonneboiler kopen in Zaanstad.

zonneboiler systeem installeren in 1544

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf warm water te produceren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €2700.
 • De subsidies lopen op tot €1650.
 • Een doorsnee gezin in Zaanstad verbruikt 1220 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 17%. Concreet: een flinke geldbesparing van wel €55 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcode1544
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Een zonneboiler installateur in Zaanstad vergelijken

Het grootste deel van een gemiddelde energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de centrale verwarming en natuurlijk voor heet water. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga voor een geschikte zonneboiler installateur in Zaanstad! Via deze website vind je snel een vakbekwame installateur in jouw eigen regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket in de gemeente Zaanstad. Of bezoek Qbis.nl voor actuele overzichten met geschikte installateurs in de regio. Hierna bekijk je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Goedkoop is niet altijd beter. Zo’n systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Kijk goed na verhalen van andere klanten en certificering. Onder andere VCA, Solar Keymark, Sterkin, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water te verwarmen. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Gebruikmakend van de leidingen wordt de hitte overgebracht op het buffervat. In het najaar wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan hebben we dan een naverwarmer (de traditionele ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Een Zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze installatie zorgt voor je watervoorziening en een warme woning. Dit systeem wordt gevormd door een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? In dat geval springt de CV-brander bij. In de eerste plaats toegepast door grotere huishoudens die vloerverwarming gebruiken.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huishoudens die relatief veel warm water gebruiken. Als gevolg van lagere prijzen, aanlokkelijke subsidies, een significante afname van het gasverbruik en bewustere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Zaanstad. Dit apparaat kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de eerste plaats heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Tevens heb je een plekje nodig voor een warm-water buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er constructies met een warm-water voorraad buffersysteem geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Zaanstad komen gemiddeld uit tussen €2850 en €4200, met montage. Dit milieuvriendelijke systeem kan worden gebruik voor een periode van maximaal 30 jaar. Het totale kostenplaatje wordt vastgesteld door het aantal zonnecollectors, het volume van het voorraadvat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een aantrekkelijke subsidie. Op onze website ontdek je een gedetailleerde omschrijving.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende schema lees jij voor een variatie aan mogelijkheden de kostprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een regulier huishouden verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. Uitgangspunt: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is plus minus €170 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatCollectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.500€70
100 liter2€2.900 – €3.125€85
200 liter2€3.175 – €4.000€140
300 liter3€4.450 – €5.100€200
zonneboiler-kopen-zaanstad

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  We vragen om naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zo weten we naar wie de info verzonden kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is van belang om na te gaan hoeveel gas & elektriciteit er verbruikt wordt. Met deze informatie kan de vakman een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Bijvoorbeeld leefruimte (m2) en of de woning goed geïsoleerd is. Wat we ook graag willen weten is wat voor dak het huis heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat heb je precies in gedachten? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een systeem met CV-ketel en panelen? Benoem ook welke alternatieve energiesystemen er geplaatst zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en dien de aanvraag definitief in. Er volgt z.s.m. een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Zaanstad (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming werd in 2017 verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Op de site van RVO treft u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle systemen die worden genoemd zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies schommelen tussen de €800 tot wel €1350. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Zaanstad

 • Solarbayer (PremiumPlus 2.86 CU Paket 2 + WP 350), vermogen 2699 [KW], €1835 subsidie.
 • Vaillant (VPS 800 VPM 20 4 x VFK 155 H), vermogen 3431 [KW], €2333 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 150L 2-24 CPC met spiegel), vermogen 3472 [KW], €2361 subsidie.

In aanvulling op deze subsidie op landelijk niveau verstrekt de gemeente Zaanstad soms een extra tegemoetkoming. Bezoek www.zaanstad.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Zaanstad aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? Dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en draagt zorg voor de verwarming van je huis (bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Eveneens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Zaanstad!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie via de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente