Zonneboiler Zaandijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Zaandijk? Via een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt grofweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het product kent twee onderdelen: de zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Geholpen door deze website bekijk je accurate raadgeving over een zonneboiler kopen in Zaandijk.

zonneboiler systeem installeren in 1544

 • Een zonneboiler is perfect om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4000.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1350.
 • Een doorsnee huishouden in Zaanstad gebruikt 1220 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 19%. Dit betekent een interessante besparing van +/- €130 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcode1544
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Een zonneboiler installateur in Zaandijk vergelijken

Het leeuwendeel van onze energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de centrale verwarming en voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Zaandijk! Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker vind je gemakkelijk een goede installateur die actief is in jouw plaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente Zaanstad. Of surf naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor informatie over ervaren installateurs in de regio. Hierna bekijk je een aantal tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een goede zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Wees scherp op reviews en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bekijk eens Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, VCA, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt zonne-energie en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door de zonneschijn kan het wel 90 graden worden. Door het modulaire systeem wordt de hitte overgebracht op het buffervat voor warm tapwater. In de koudere maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Gelukkig dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De dergelijke zonneboiler combiketel is een integratie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame product draagt zorg voor het warme water en natuurlijk een warm huis (CV). Dit milieuvriendelijke product houdt in: een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? Op deze momenten heb je de (ingebouwde) CV-brander. Met name eenvoudig toe te passen voor gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor consumenten die veel warm water uit de kraan halen. Vanwege beperkte aanschafkosten, aanlokkelijke subsidies, een significante afname van het gasverbruik en lagere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Zaandijk. Deze setup is goed te combineren met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als eerste moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn 2 – 5 m2 groot, dat valt dus best wel mee. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Natuurlijk is er nog het voorraadvat voor warm water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Momenteel zijn er installaties met een warm-water buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De recente kosten zonneboiler Zaandijk komen gemiddeld uit tussen €2925 en €4000, met montage. Dit systeem heeft een levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het totale kostenplaatje wordt gebudgetteerd middels de zonnecollector specificaties, de grootte van het buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een tegemoetkoming vanuit de overheid. Verderop ontdek jij meer specificaties.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende schema check je voor een paar voorbeeldsituaties de kosten en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In de basis zeggen we: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit komt neer op €135 op jaarbasis (gasprijzen april 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.575€40
100 liter2€2.900 – €3.125€100
200 liter2€3.250 – €3.800€140
300 liter3€4.400 – €5.400€195
zonneboiler-kopen-zaandijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Het betreft naam, adres + contactgegevens. Daarmee weten we naar wie de specificaties verzonden mag worden. Wat volgt is een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is essentieel om te weten hoeveel gas en stroomje op dit moment verbruikt. Middels deze gegevens kan de expert een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Woningomschrijving

  Voer in wat voor type woning u bezit. Denk aan aantal kamers en staat van isolatie. Vergeet ook niet wat voor soort dak de woning heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Benoem ook of er ook andere duurzame energiebronnen geplaatst zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op de versturen-knop. Jij krijgt zo spoedig mogelijk een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Zaandijk (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Dit werd jaren geleden extra gestimuleerd. Iedereen die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan een verzoek indienen. Op RVO.nl staat een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle modellen die hierop staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen tussen de €425 tot €1525. Let op de volgende regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Zaandijk

 • ATAG (CBHotTop (CV-zonneboiler) 200-4,8m2), vermogen 1636 [KW], €1112 subsidie.
 • Vaillant (VPS 500 VPM 20 4 x VFK 155 H), vermogen 337 [KW], €2292 subsidie.
 • Zizon (BlueArc 3-ZO400L), vermogen 303 [KW], €2060 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling levert de gemeente Zaanstad soms een extra tegemoetkoming. Check www.zaanstad.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Zaandijk aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Op dat moment is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor een verwarmde woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Zaandijk!

 • Warmtepomp: wint energie middels de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in de kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. lokale industrie. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!