Zonneboiler Markenbinnen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Markenbinnen? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. De installatie bestaat in de basis uit twee onderdelen: een zonnecollector op het dak en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Aan de hand van onze tool doorzoek jij accurate toelichtingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Markenbinnen.

zonneboiler systeem installeren in 1536

 • Een zonneboiler is een interessante manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2700.
 • De subsidies lopen op tot €1500.
 • Een doorsnee huishouden in Alkmaar verbruikt 1170 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 20%. Concreet: een leuke kostenbesparing van wel €145 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1536
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Een zonneboiler installateur in Markenbinnen vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en zoek naar een goede zonneboiler installateur in Markenbinnen! Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl check je simpel en snel een professionele installateur uit de omgeving. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Alkmaar. Of bezoek de website kvinl.nl voor actuele overzichten met competente installatiebedrijven in je omgeving. Onderstaand ontdek jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Zo’n systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Wees scherp op klantervaringen en relevante keurmerken. Dit zijn o.a. VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt zonne-energie en zit dit uiteindelijk om in warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. D.m.v. zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door het buizensysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In het najaar wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dat geval hebben we dan een naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product is geschikt voor je watervoorziening en een warme woning. Deze milieuvriendelijke installatie bevat o.a. geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op deze momenten kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Voornamelijk interessant voor huishoudens van minimaal 4 mensen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor mensen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door lagere prijzen, RVO subsidie, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Markenbinnen. Deze oplossing is nog energiezuiniger als je het combineert met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Allereerst moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Natuurlijk plaatsen ze ook een warm-water voorraad buffersysteem. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. In juni 2024 zijn er installaties met het buffervat voor warm tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De kosten zonneboiler Markenbinnen vinden we terug ergens tussen de €2950 en €3600, met monteren & installeren. Dit systeem heeft een typische levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De totaalprijs komt tot stand door de hoeveelheid zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een stukje subsidie. In het volgende kopje tref je uitgebreide info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In onderstaande lijst bekijk jij voor een aantal gevallen de aanschafprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een regulier huishouden verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. Experts zeggen vaak: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €180 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte kosten Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.100 – €2.650€60
100 liter2€2.775 – €3.000€80
200 liter2€3.275 – €3.950€140
300 liter3€4.600 – €5.400€155
zonneboiler-kopen-markenbinnen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Zodanig weten we naar wie de info verzonden mag worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is noodzakelijk om te weten hoeveel stroom + gas er verbruikt wordt. Geholpen door deze data kan het betreffende bedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huisomschrijving

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan de omvang en leeftijd woning / mate van isolatie. Vul dit ook aan met aan te geven wat voor dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie met zonnepanelen en ketel? Benoem ook welke duurzame warmtebronnen in jouw huis staan (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verzend het formulier. Jij krijgt z.s.m. een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Markenbinnen (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming is recent extra gestimuleerd. Elke Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Op de site van RVO kan men een apparatenlijst vinden met alle zonneboilers. Alle merken die staan op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €750 tot €1850. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Markenbinnen

 • ATAG (CBSolarII (standaard zonneboiler) 300-7,5m2), vermogen 3137 [KW], €2133 subsidie.
 • Vaillant (VPS 500 VPM 20 3 x VFK 155 H), vermogen 3194 [KW], €2172 subsidie.
 • Zizon (BlueArc 4-ZO300L), vermogen 3252 [KW], €2211 subsidie.

Afgezien van de genoemde ISDE-subsidieverstrekt de gemeente Alkmaar een groene lening of kleine subsidie. Check www.alkmaar.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Markenbinnen aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de verwarming van de woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. De stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Mogelijk zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Markenbinnen!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie uit bijv. de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een afgebakende plek in huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!