Zonneboiler Zaandam

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Zaandam? Door middel van een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bespaart circa de helft van de energiekosten voor warm water. Het systeem bestaat uit twee zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Via onze tool bekijk jij omvangrijke gegevens over een zonneboiler kopen in Zaandam.

zonneboiler systeem installeren in 1501

 • Een zonneboiler is een slimme manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4000.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1200.
 • Een alledaags gezin in Zaanstad stookt 1220 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 20%. Dit betekent een interessante besparing van +/- €160 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcode1501
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Een zonneboiler installateur in Zaandam vergelijken

Het leeuwendeel van van onze maandelijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies altijd een vakbekwame zonneboiler installateur in Zaandam! Middels onze vergelijker tref je probleemloos een betrouwbare installateur uit de buurt. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket gemeente Zaanstad. Of bezoek Qbis.nl of Kvinl.nl voor een database met competente installatiebedrijven uit de gemeente. Verderop ontdek jij verschillende tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Wees scherp op ervaringen van anderen en certificaten en keurmerken. Onder andere Solar Keymark, KviNL, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt zonne-energie en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via het modulaire systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de herfst en winter zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan is er de naverwarmer (de traditionele ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. De installatie voorziet in het warme water en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame product bevat o.a. een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? Op deze momenten zorgt de CV-brander voor de rest. In de basis interessant voor grote gezinnen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Wegens dalende prijzen, aantrekkelijke subsidie, de potentiële gasbesparing en bewustere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Zaandam. Deze oplossing wordt soms ook geïntegreerd met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de eerste plaats is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat valt dus best wel mee. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Daarnaast moet je rekening houden met het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit moment kan men ook kiezen voor een warm-water voorraad buffersysteem geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De meest recente kosten zonneboiler Zaandam komen gemiddeld uit tussen €2925 en €3850, waarbij installatie is inbegrepen. Deze installatie heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. De investering wordt bepaald door de grootte van de zonnecollectors, de eigenschappen van een warm-water voorraad buffersysteem, en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een royale subsidie. Op onze website bekijk jij hierover meer info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hieronder ontdek jij voor enkele mogelijkheden de kostprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan stijgt het rendement. Een regulier huishouden verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. De stelregel is: een gezin van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €130 per jaar (gasprijzen juni 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.350 – €2.500€40
100 liter2€2.850 – €3.175€75
200 liter2€3.200 – €3.925€125
300 liter3€4.525 – €5.200€150
zonneboiler-kopen-zaandam

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Van belang zijn adres en contactgegevens. Daarmee is het duidelijk naar wie de informatie verzonden zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is nodig om na te gaan hoeveel stroom + gas de woning per jaar verbruikt. Door het verbruik kan de deskundige inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf de woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Wat belangrijk is zijn de grootte en staat van isolatie. Vul dit ook aan met te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Specificeer uw wensen

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of juist een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Geef aan welke milieuvriendelijke oplossingen er geplaatst zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en klik op versturen. Je krijgt binnen een paar dagen een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Zaandam (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze subsidie is twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Op de website van RVO treft u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle merken op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies schommelen tussen de €850 tot wel €1475. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Zaandam

 • ATAG (CBSolarII (standaard zonneboiler) 120-2,5m2), vermogen 1351 [KW], €919 subsidie.
 • Deyle.nl (A900/200 O2), vermogen 1343 [KW], €913 subsidie.
 • Zizon (BlueArc 2-S150L), vermogen 1827 [KW], €1242 subsidie.

Afgezien van de interessante ISDE-regeling biedt de gemeente Zaanstad soms een extra tegemoetkoming. Surf naar www.zaanstad.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Zaandam aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In dat geval zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en draagt zorg voor een (CV) warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je gaat veel minder gas verbruiken, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarbij zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Zaandam!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte uit bijv. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een geselecteerde positie in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van een industrieterrein. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!