Zonneboiler Starnmeer

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Starnmeer? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product wordt gevormd door twee onderdelen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water voorraad buffersysteem. Middels deze website tref jij uitgebreide informatie die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Starnmeer.

zonneboiler systeem installeren in 1488

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3900.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1350.
 • Een doorsnee huishouden in Alkmaar verbruikt 1170 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 11%. Concreet: een aantrekkelijke kostenbesparing tot €130 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1488
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Een zonneboiler installateur in Starnmeer vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm tapwater. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies altijd een goede zonneboiler installateur in Starnmeer! Via onze website bekijk je snel een erkende installateur die actief is in jouw plaats. Of bezoek eens het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Alkmaar. Of klik door naar de website Qbis.nl voor actuele overzichten met professionele installatiebedrijven uit jullie streek. Verderop check je nog wat adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijke installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Houd ook rekening met klantervaringen en voorwaarden (keurmerken). Zoals bijv. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt zonne-energie om warm tapwater te realiseren. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Gebruikmakend van het buizensysteem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor warm water. Als de zon niet schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Geen nood, dan is er de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Het product draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en natuurlijk een warm huis (CV). Dit duurzame product wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op deze momenten zorgt de CV-brander voor de rest. Met name een rendabele oplossing voor grotere huishoudens die vloerverwarming gebruiken.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor families met een hoog warmwaterverbruik. Wegens aantrekkelijke prijzen, hoge tegemoetkomingen, de potentiële gasbesparing en minder uitstoot van CO-2 gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Starnmeer. Deze installatie kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, ze bedekken dus niet het hele dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. In aanvulling daarop hebben we nog het buffervat voor warm tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. In juni 2024 zijn er structuren met het voorraadvat voor heet water (buffervat) die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De kosten zonneboiler Starnmeer variëren tussen €2575 en €4100, met monteren & installeren. Dit systeem gaat normaal gesproken mee voor om en nabij de 25 jaar. Het tarief wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecollectors, het volume van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een stukje subsidie. In het volgende kopje ontdek jij hierover meer info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hieronder bekijk jij voor diverse gevallen de geschatte kosten en mogelijke besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Houd rekening met een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In principe is het zo: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is plus minus €135 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatCollectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.575€55
100 liter2€2.950 – €3.000€90
200 liter2€3.275 – €3.850€130
300 liter3€4.600 – €5.250€180
zonneboiler-kopen-starnmeer

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Denk aan naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Daarmee is het helder naar wie de benodigde info aangeleverd kan worden. Je ontvangt een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is handig om boven water te krijgen hoeveel gas & elektriciteit de woning per jaar verbruikt. Middels deze data kan de installateur bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort woning

  Omschrijf uw woning. Wat belangrijk is zijn leefruimte (m2) en de staat van de isolatie. Vul dit ook aan met aan te geven wat voor dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Naar welke opties kijk je specifiek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Geef aan welke milieuvriendelijke oplossingen er geplaatst zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur jouw aanvraag. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Starnmeer (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze mogelijkheid is recentelijk verder verhoogd. Iedere consument die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Op de site van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle merken en modellen. Alle producten die daarin genoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen al gauw op van €425 tot wel €1075. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Starnmeer

 • ATAG (CBSolarII (standaard zonneboiler) 120-1,6m2), vermogen 838 [KW], €570 subsidie.
 • SolarTech International B.V. (E-dak 10-HT300), vermogen 564 [KW], €384 subsidie.
 • Ravensberger (Zeus CPC 23 + CPC 21 + 800l), vermogen 2904 [KW], €1975 subsidie.

In aanvulling op de genoemde ISDE-subsidiefaciliteert de gemeente Alkmaar een speciale duurzaamheidslening of regeling. Doorzoek www.alkmaar.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Starnmeer aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Voldoende ruimte op je dak? In zo’n scenario is zonneboiler + zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je stroomverbruik stijgt. Elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Starnmeer!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte a.d.h.v. bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte in samenwerking met industriële ondernemingen. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!