Zonneboiler West-Graftdijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in West-Graftdijk? Door middel van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het product wordt opgebouwd door twee toepassingen: een zonnecollector op het dak en het buffervat t.b.v. verwarmd water. D.m.v. de zonneboiler-vergelijker doorzoek je omvangrijke informatie over een zonneboiler kopen in West-Graftdijk.

zonneboiler systeem installeren in 1486

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2900.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €700.
 • Een doorsnee gezin in Alkmaar verbruikt 1170 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 17%. Dit betekent een aantrekkelijke kostenbesparing tot €105 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1486
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Een zonneboiler installateur in West-Graftdijk vergelijken

Het leeuwendeel van een gemiddelde energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm tapwater. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga voor een competente zonneboiler installateur in West-Graftdijk! Middels onze tool ontdek je snel een erkende installateur uit de buurt. En andere mogelijkheid is het Energieloket, een initiatief van de gemeente Alkmaar. Of klik door naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met eerlijke installatiebedrijven uit jullie streek. Verderop vind je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Vraag ook om ervaringen van anderen en relevante keurmerken. Dit zijn o.a. Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en zit dit uiteindelijk om in warm water. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan het wel 90 graden worden. Door de leidingen wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de herfst en winter zal het systeem niet warm genoeg worden. In dat geval kan de naverwarmer dit compenseren (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De dergelijke zonneboiler combiketel is een koppeling van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze duurzame installatie is geschikt voor heet water in huis en natuurlijk een warm huis (CV). Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? In die situatie springt de CV-brander bij. Voornamelijk aantrekkelijk voor grotere huizen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor consumenten met een grote vraag naar warm water. Dankzij lage aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in West-Graftdijk. Deze setup is nog energiezuiniger als je het combineert met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Uiteraard heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors zijn 2 – 5 m2 groot, ze bedekken dus niet het hele dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Uiteraard moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Hedendaags zijn er structuren met het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De geschatte kosten zonneboiler West-Graftdijk vinden we terug ergens tussen de €2525 en €3000, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke product heeft een geschatte levensduur van ongeveer 25 jaar. Het totale kostenplaatje is gebaseerd op de hoeveelheid zonnecollectoren, de capaciteit van het buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een mooie subsidie. In het volgende kopje ontdek jij uitgebreide info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In onderstaande lijst bekijk jij voor een paar voorbeelden de investering en een raming van de potentiële besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe interessanter de besparing. Een doorsnee gezin verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. We hanteren standaard: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Je komt uit op €180 per 12 maanden (gasprijzen april 2024). De gasprijs stijgt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.575€45
100 liter2€2.750 – €3.050€105
200 liter2€3.275 – €4.000€110
300 liter3€4.525 – €5.350€160
zonneboiler-kopen-west-graftdijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  We vragen om jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zodanig is het duidelijk naar wie de productinfo verstuurd mag worden. Wat volgt is een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is makkelijk om boven water te krijgen hoeveel stroom en gas je op dit moment verbruikt. Aan de hand van deze gegevens kan het installatiebedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort woning

  Vertel ons wat meer over de woning. Bijvoorbeeld de grootte en de mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het dak (plat of schuin) te omschrijven en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Waar ben je precies naar op zoek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een combi met ketel en zonne-energie? Omschrijf daarnaast welke milieuvriendelijke oplossingen er in de woning zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op verstuur. Je krijgt binnen een week een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in West-Graftdijk (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze mogelijkheid is recentelijk nog aantrekkelijker geworden. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Op de site van RVO staat een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle producten die worden genoemd zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies schommelen tussen de €400 tot €1350. Let op de volgende regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in West-Graftdijk

 • ATAG (EcoNormII (standaard zonneboiler) 200-4,8m²), vermogen 1831 [KW], €1245 subsidie.
 • SolarTech International B.V. (MEP-M8 HT200), vermogen 637 [KW], €433 subsidie.
 • Solarico/Euroterm (1x(UniQube SQ-BPSW 440l) + 4x(UniPlate 2,5 SB)), vermogen 3166 [KW], €2153 subsidie.

Afgezien van de reeds besproken subsidieregeling verstrekt de gemeente Alkmaar soms een extra tegemoetkoming. Doorzoek www.alkmaar.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte West-Graftdijk aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? In dat geval is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet jou van een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Verder zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in West-Graftdijk!

 • Warmtepomp: ontneemt energie uit onder andere de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte wordt geleverd door lokale industrie. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!