Zonneboiler Purmer

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Purmer? Via een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt circa 50% van de energiekosten voor warm water. Het product wordt opgebouwd door 2 aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water buffervat. Via deze pagina doorzoek je omvangrijke gegevens aangaande een zonneboiler kopen in Purmer.

zonneboiler systeem installeren in 1481

 • Een zonneboiler is een interessante manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4500.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1400.
 • Een doorsnee huishouden in Edam-Volendam gebruikt 1590 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 16%. Dit houdt in een forse besparing van wel €95 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1481
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een zonneboiler installateur in Purmer vergelijken

Een steeds groter deel van onze energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies voor een professionele zonneboiler installateur in Purmer! Middels deze pagina vind je probleemloos een goede installateur in jouw eigen woonplaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Edam-Volendam. Of benader Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met erkende installatiebedrijven uit jouw provincie. Bijgaand lees jij enkele adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Zo’n systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Check ook op verhalen van andere klanten en certificaten en keurmerken. Dit zijn o.a. Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water op te warmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door de zonneschijn wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Middels het leidingstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat t.b.v. verwarmd water. Wanneer de zon amper schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dat geval springt de naverwarmer bij (de HR-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het product regelt warm tapwater en uiteraard centrale verwarming. Het product heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? Dan kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Met name interessant voor grotere huizen met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor mensen die relatief veel warm water gebruiken. Vanwege lage winkelprijzen, ISDE subsidie, een betaalbare energienota en bewustere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Purmer. Dit systeem rendeert ook uitstekend samen met een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Vanzelfsprekend is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Ook plaatsen ze ook een warm-water buffervat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor een voorraadvat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De recente kosten zonneboiler Purmer fluctueren tussen de €2750 en €3500, inclusief installeren. Dit systeem heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De investering komt tot stand door het soort zonnecollectoren, de omvang vaneen warm-water buffervat, de montage en installatiekosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op deze pagina check jij meer specificaties.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hieronder vind je voor meerdere voorbeelden de totaalprijs en een indicatie van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe korter de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Vuistregel: een gezin van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €140 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). De gasprijs stijgt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.550€55
100 liter2€2.750 – €3.150€75
200 liter2€3.250 – €3.925€130
300 liter3€4.550 – €5.350€155
zonneboiler-kopen-purmer

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit voor- en achternaam + contactgegevens. Dan is het voor ons duidelijk naar wie verdere info toegezonden kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is nodig om te weten hoeveel stroom + gas er verbruikt wordt. Via het energieverbruik kan de vakman bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf het huis

  Beschrijf uw huis. Wat belangrijk is zijn woonoppervlakte in m2 en de isolatiewaarden. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Verstrek ook details over welke CO-2 besparende producten er in jouw huis staan (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op de versturen-knop. Jij ontvangt zeer binnenkort een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Purmer (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze subsidie is twee jaar geleden extra gestimuleerd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Op de website van RVO is een apparatenlijst te vinden met een compleet overzicht. Alle artikelen op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies wisselen tussen de €475 tot €1300. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet op je naam staan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Purmer

 • ATAG (EcoNormII (standaard zonneboiler) 120-1,6m²), vermogen 837 [KW], €569 subsidie.
 • SolarTech International B.V. (MEP-S4 GBS115), vermogen 265 [KW], €180 subsidie.
 • Solarico/Euroterm (1x(UniQube SQ-BPS 440l) + 4x(UniPlate 2,5 SB)), vermogen 3166 [KW], €2153 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling verschaft de gemeente Edam-Volendam een speciale duurzaamheidslening of regeling. Surf naar www.edam-volendam.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Purmer aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Verder vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Purmer!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie a.d.h.v. bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. een industrieterrein. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!