Zonneboiler Warder

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Warder? Dankzij het zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt circa de helft van het gasverbruik voor warm water. De installatie bestaat in de basis uit twee onderdelen: de zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Via zonneboilerrevolutie.nl bekijk je uitgebreide toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Warder.

zonneboiler systeem installeren in 1473

 • Een zonneboiler is een slimme manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4200.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1550.
 • Een alledaags huishouden in Edam-Volendam verbruikt 1590 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 18%. Dat komt overeen met forse besparing van wel €130 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1473
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een zonneboiler installateur in Warder vergelijken

Veruit het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm tapwater. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies altijd een professionele zonneboiler installateur in Warder! Via deze website check je verrassend eenvoudig een erkende installateur uit de buurt. Informeer ook eens bij het Energieloket in de gemeente Edam-Volendam. Of benader de website Qbis.nl voor actuele overzichten met geschikte installatiebedrijven in de buurt. Verderop bekijk je enkele tips waar je op moet letten.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijk systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na referenties en certificaten en keurmerken. Zoals bijv. KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Middels het buizensysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan hebben we dan een naverwarmer (de HR-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. De installatie is geschikt voor heet water in huis en aangename temperaturen (CV). Dit product houdt in: een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? Op dat moment zorgt de CV-brander voor de rest. Bovenal een rendabele oplossing voor grote gezinnen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor woningen die veel warm water gebruiken. Als gevolg van dalende prijzen, ISDE subsidie, een interessante besparing en minder uitstoot van CO-2 gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Warder. Zo’n systeem wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als eerste moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Uiteraard heb je een plekje nodig voor het voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit moment zijn er oplossingen een warm-water buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De actuele kosten zonneboiler Warder zitten gemiddeld tussen €2675 en €4050, inclusief installeren. Dit systeem kan worden gebruik voor gemiddeld 20-30 jaar. De uiteindelijke prijs wordt gebudgetteerd middels het soort zonnecollectoren, de grootte van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een tegemoetkoming vanuit de overheid. In het volgende kopje bekijk jij hierover meer info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hieronder vind je voor verschillende voorbeeldsituaties de geschatte kosten en besparing op jaarniveau. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Vuistregel: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €180 per jaar (gasprijzen april 2024). De prijs van aardgas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.700€50
100 liter2€2.950 – €3.025€95
200 liter2€3.100 – €3.875€140
300 liter3€4.425 – €5.250€180
zonneboiler-kopen-warder

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn adres en contactgegevens. Zo is het voor ons duidelijk naar wie de betreffende informatie verstuurd kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is handig om inzicht te hebben in hoeveel gas + stroomhet huis per jaar nodig heeft. Aan de hand van deze informatie kan de specialist een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huistypering

  Definieer uw woning eigenschappen. Bijvoorbeeld aantal kamers en de isolatiewaarden. Belangrijk daarbij is ook wat voor dak het huis heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Waar ben je precies naar op zoek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combiketel inclusief zonnepanelen? Benoem ook welke duurzame energiebronnen er beschikbaar zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verzend het formulier. Jij ontvangt zo spoedig mogelijk een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Warder (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze subsidie is 2 jaar geleden uitgebreid. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Via RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle merken en modellen. Alle artikelen die benoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies liggen zo tussen de €800 tot wel €1900. Let op de volgende regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Warder

 • HRsolar (HRS400/10,0), vermogen 3387 [KW], €2303 subsidie.
 • LinkedSun (KISS Solar 1xHP18 + 150L), vermogen 1023 [KW], €696 subsidie.
 • ReHeat B.V. (EDSI boiler 2-24CPC met spiegel), vermogen 3424 [KW], €2328 subsidie.

Afgezien van de genoemde ISDE-subsidiefaciliteert de gemeente Edam-Volendam mogelijk nog een extra vergoeding. Check www.edam-volendam.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Warder aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is er plek genoeg op het dak? Dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarbij zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Warder!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte via de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een geselecteerde positie in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van lokale industrie. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!