Zonneboiler Noordbeemster

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Noordbeemster? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bespaart pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Het systeem bestaat in de basis uit twee toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Via de zonneboiler-vergelijker bekijk jij samengestelde info die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Noordbeemster.

zonneboiler systeem installeren in 1463

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3800.
 • Er geldt een subsidie tot wel €950.
 • Een alledaags huishouden in Beemster stookt 1640 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 12%. Oftewel, een potentiële besparing tot wel €95 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBeemster
Postcode1463
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een zonneboiler installateur in Noordbeemster vergelijken

Zo’n 60 – 70% van van onze maandelijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en natuurlijk voor heet water. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en selecteer een goede zonneboiler installateur in Noordbeemster! Via deze website check je gemakkelijk een goede installateur uit de omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket gemeente Beemster. Of benader de website kvinl.nl voor informatie over eerlijke installatiebedrijven in de buurt. Onderstaand check jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Check ook op referenties en relevante keurmerken. Je kunt denken aan Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Via de leidingen volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). Van november tot en met februari haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dat geval biedt de naverwarmer ondersteuning (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Deze zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem zorgt voor jouw sanitaire water en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame product wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? Dan is de CV-brander nodig. In de eerste plaats een rendabele oplossing voor grote gezinnen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor gezinnen die veel warm water gebruiken. Door o.a. lage aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een forse besparing en minder uitstoot van CO-2 dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Noordbeemster. Zo’n systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Vanzelfsprekend is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Uiteraard moet er ruimte zijn voor een warm-water voorraad buffersysteem. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. In mei 2024 zijn er structuren met het buffervat t.b.v. verwarmd water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De meest recente kosten zonneboiler Noordbeemster variëren tussen €2975 en €3200, met installatie inclusief. Het product heeft een geschatte levensduur van om en nabij de 25 jaar. De investering is gebaseerd op het type zonnecollectors, de specificaties van het buffervat voor warm tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een interessante subsidie. Op deze pagina vind je hierover meer info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In onderstaande lijst tref je voor enkele omstandigheden de geschatte prijs en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan stijgt het rendement. Ga uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Uitgangspunt: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit komt neer op €55 op jaarbasis (gasprijzen mei 2024). De gasprijs stijgt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.700€40
100 liter2€2.875 – €3.175€85
200 liter2€3.200 – €3.975€110
300 liter3€4.450 – €5.350€165
zonneboiler-kopen-noordbeemster

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Dan is het duidelijk naar wie verdere info verstuurd kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is essentieel om een indicatie te hebben van hoeveel gas & stroomde woning per jaar verbruikt. Via het energieverbruik kan de expert een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huisomschrijving

  Benoem kenmerken van uw woning. Denk aan woonoppervlak en de isolatiewaarden. Relevant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combiketel inclusief zonnepanelen? Schets tevens welke milieuvriendelijke oplossingen er voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur jouw aanvraag. U ontvangt zeer binnenkort een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Noordbeemster (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze werd twee jaar geleden verder verhoogd. Iedereen die kiest voor een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Op de website van RVO treft u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle installaties die staan op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen tussen de €650 tot wel €1525. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Noordbeemster

 • HRsolar (HRS200D/7,5 Combi), vermogen 2843 [KW], €1933 subsidie.
 • Techneco (Toros Vision Solar 300L/6,4), vermogen 2367 [KW], €1610 subsidie.
 • Navetto (WPB270/NERO3,2), vermogen 1231 [KW], €837 subsidie.

Buiten deze subsidie op landelijk niveau geeft de gemeente Beemster een speciale duurzaamheidslening of regeling. Ga naar www.beemster.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Noordbeemster aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In dat geval is zonneboiler + zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor de aansturing van de verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Eveneens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Noordbeemster!

 • Een warmtepomp: haalt energie a.d.h.v. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een geselecteerde positie in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. een industrieterrein. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!