Zonneboiler Middenbeemster

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Middenbeemster? Dankzij het zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. De installatie bestaat uit twee delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Aan de hand van onze tool ontdek je bruikbare raadgeving aangaande een zonneboiler kopen in Middenbeemster.

zonneboiler systeem installeren in 1462

 • Een zonneboiler is een slimme manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2500.
 • Subsidies lopen op tot wel €700.
 • Een gemiddeld huishouden in Beemster verbruikt 1640 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 13%. Dit houdt in een interessante besparing van +/- €100 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBeemster
Postcode1462
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een zonneboiler installateur in Middenbeemster vergelijken

Veruit het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies altijd een betrouwbare zonneboiler installateur in Middenbeemster! Geholpen door de zonneboiler-vergelijker achterhaal je simpel en snel een goede installateur uit de buurt. Of bezoek eens het Energieloket in de gemeente Beemster. Of klik door naar de website Qbis.nl waar je een database treft met erkende installatiebedrijven in de regio. Onderstaand check jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijk systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om ervaringen van anderen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Je kunt denken aan Solar Keymark, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van warmte van het zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. D.m.v. het buizensysteem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). Als de zon niet schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In zo’n geval kan de naverwarmer dit compenseren (de gasketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De dergelijke zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product is er voor 2 zaken: het warme water en aangename temperaturen (CV). Deze milieuvriendelijke installatie wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? In die situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Met name toegepast door grotere huishoudens die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huizen die relatief veel warm water gebruiken. Door interessante aanschafprijzen, hoge subsidies, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Middenbeemster. Deze oplossing is nog energiezuiniger als je het combineert met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als eerste moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Uiteraard heb je ruimte nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit moment zijn er structuren met het voorraadvat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Middenbeemster komen gemiddeld uit tussen €2700 en €3100, waarbij installatie is inbegrepen. Dit product heeft een levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het aantal zonnecollectors, de capaciteit van het voorraadvat voor warm water, en de kosten van het installatiebedrijf. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een mooie subsidie. Als je iets verders scrollt bekijk jij hoe dit precies zit.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende schema vind je voor diverse voorbeelden de geschatte prijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan stijgt het rendement. Een doorsnee gezin verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. De stelregel is: een familie met 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €130 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). De prijs voor gas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatCollectorenRealistische kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.625€55
100 liter2€2.950 – €3.075€90
200 liter2€3.200 – €3.825€135
300 liter3€4.575 – €5.000€190
zonneboiler-kopen-middenbeemster

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Dit zijn adres en contactgegevens. Belangrijk, want zo is het helder naar wie de productinfo verstuurd moet worden. Wat volgt is een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is van belang om onderzoek te doen naar hoeveel elektriciteit & gas het huis per jaar nodig heeft. Op basis van deze gegevens kan het installatiebedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huisomschrijving

  Beschrijf de woning. Denk aan de grootte en welke isolatie er is aangebracht. Belangrijk daarbij is ook aan te geven wat voor dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Specificeer uw wensen

  Geef aan wat precies de behoefte is. Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een systeem met CV-ketel en panelen? Benoem ook of er ook andere duurzame energiebronnen voorhanden zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verzend het formulier. Jij krijgt z.s.m. een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Middenbeemster (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze tegemoetkoming is recent verbreed. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan deze aanvragen. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarop alle systemen. Alle producten die benoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €875 tot wel €1700. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Middenbeemster

 • HRsolar (HRS300D/6,4 Combi), vermogen 255 [KW], €1734 subsidie.
 • Techneco (Toros Vision Solar 210L/6,4), vermogen 2369 [KW], €1611 subsidie.
 • Navetto (WPB270/NERO1,6), vermogen 650 [KW], €442 subsidie.

In aanvulling op de reeds besproken subsidieregeling hanteert de gemeente Beemster een speciale duurzaamheidslening of regeling. Check www.beemster.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Middenbeemster aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? Dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt wel meer stroom. De stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Middenbeemster!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte uit bijvoorbeeld de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. een industrieterrein. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!