Zonneboiler Zuidoostbeemster

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Zuidoostbeemster? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt opgebouwd door 2 delen: de zonnecollector en een warm-water buffervat. Geholpen door deze pagina vind je omvangrijke informatie die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Zuidoostbeemster.

zonneboiler systeem installeren in 1461

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3800.
 • De subsidies lopen op tot €900.
 • Een gemiddelde woning in Beemster verbruikt 1640 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 20%. Oftewel, een mogelijk besparing van wel €110 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBeemster
Postcode1461
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een zonneboiler installateur in Zuidoostbeemster vergelijken

Veruit het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt veroorzaakt door gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga in zee met een geschikte zonneboiler installateur in Zuidoostbeemster! D.m.v. onze vergelijker tref je simpel en snel een geschikte installateur die werkt in jullie regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Beemster. Of bezoek Qbis.nl voor een database met betrouwbare installatiebedrijven in de buurt. Bijgaand achterhaal je belangrijke zaken.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijk systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na reviews en certificaten en keurmerken. Zoals bijv. Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt zonne-energie en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door de zonneschijn wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door het leidingsysteem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat. In de herfst en winter is de werking niet optimaal. Dan springt de naverwarmer bij (de gasketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De dergelijke zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze installatie kan benut worden voor warm tapwater (douche, keuken) en een warme woning. Dit product houdt in: zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? Dan springt de CV-brander bij. Voornamelijk eenvoudig toe te passen voor grotere huizen die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor gezinnen met een hoog warmwaterverbruik. Wegens dalende prijzen, RVO subsidie, een mooie besparing op energiekosten en beperkte CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Zuidoostbeemster. Deze oplossing werkt ook uitstekend in combinatie met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als randvoorwaarde moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn 2 – 5 m2 groot, dat bedekt dus niet een heel dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Natuurlijk plaatsen ze ook een warm-water voorraad buffersysteem. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met een voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De meest recente kosten zonneboiler Zuidoostbeemster fluctueren tussen de €2500 en €3500, met installatie inclusief. Het product heeft een geschatte levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. Het totale kostenplaatje komt tot stand door de aard van de zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op zonneboilerrevolutie.nl lees je uitgebreide info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave ontdek jij voor velerlei voorbeeldsituaties de kostprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan stijgt het rendement. We gaan vaak uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. De stelregel is: een familie met 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Je komt uit op €65 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). De gasprijs stijgt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte prijs Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.200 – €2.525€70
100 liter2€2.750 – €3.000€95
200 liter2€3.225 – €4.000€130
300 liter3€4.575 – €5.050€200
zonneboiler-kopen-zuidoostbeemster

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Het betreft naam, adres + contactgegevens. Op die manier is het helder naar wie verdere info verzonden mag worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is makkelijk om te weten hoeveel stroom + gas er op het adres wordt gebruikt. Middels deze data kan de vakman een beter voorstel doen.

 3. Soort woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan de grootte en de isolatiewaarden. Belangrijk daarbij is ook wat voor soort dak de woning heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Geef aan wat precies de behoefte is. Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Schets tevens welke CO-2 besparende producten er aanwezig zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verzend het formulier. U ontvangt binnen een week een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Zuidoostbeemster (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is in 2017 verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Via RVO.nl staat een database / apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle merken die worden genoemd zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies schommelen tussen de €825 tot €1525. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Zuidoostbeemster

 • HRsolar (HRS300/6,4), vermogen 2834 [KW], €1927 subsidie.
 • Techneco (Toros Vision Solar 300L/5,0), vermogen 1579 [KW], €1074 subsidie.
 • Navetto (WPB200/NERO4,8), vermogen 1508 [KW], €1025 subsidie.

Buiten de welbekende ISDE-subsidie van het RVO faciliteert de gemeente Beemster soms een extra tegemoetkoming. Doorzoek www.beemster.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Zuidoostbeemster aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In deze situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor een aangenaam warm huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Verder vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Zuidoostbeemster!

 • Een warmtepomp: haalt energie uit onder andere de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een afgebakende plek in huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Maakt gebruik van restwarmte van een fabriek. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!