Zonneboiler Oude Meer

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Oude Meer? Door middel van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product komt tot stand door 2 zaken: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water buffervat. Met behulp van deze website lees je toepasbare info m.b.t. een zonneboiler kopen in Oude Meer.

zonneboiler systeem installeren in 1438

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3500.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1600.
 • Een gemiddeld gezin in Haarlemmermeer stookt 1260 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 11%. Dit draait uit op een mogelijk besparing van wel €90 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode1438
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in Oude Meer vergelijken

Veruit het grootste deel van een gemiddelde energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies voor een competente zonneboiler installateur in Oude Meer! Via deze website vind je zonder problemen een competente installateur in jouw eigen woonplaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket gemeente Haarlemmermeer. Of check Qbis.nl voor een schema met betrouwbare installatiebedrijven in de buurt. Bijgaand bekijk jij een aantal tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Check ook op ervaringen van anderen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Zoals bijv. VCA, Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de warmte van de zon en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Via het buizenstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de herfst en winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Geen nood, dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit duurzame product draagt zorg voor het warme water en aangename temperaturen (CV). Dit product heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Een gebrek aan zonnewarmte? Op dat moment vult de CV-brander het gat op. Vooral toegepast door grote woningen die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huizen met een grote vraag naar warm water. Dankzij lage winkelprijzen, hoge tegemoetkomingen, een mooie besparing op energiekosten en lagere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Oude Meer. De (zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Vanzelfsprekend moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Verder moet er ruimte zijn voor het voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Momenteel zijn er systemen met een warm-water voorraad buffersysteem die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De geschatte kosten zonneboiler Oude Meer liggen tussen de €2600 en €3300, met installatie. Deze installatie heeft een typische levensduur van om en nabij de 25 jaar. De totaalprijs is gebaseerd op de zonnecollector specificaties, het volume van het voorraadvat voor warm water, de montage en installatiekosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een royale subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl tref jij een nadere toelichting.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees je voor een paar situatiesde geschatte kosten en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe meer je netto gaat besparen. Een regulier huishouden verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. Vuistregel: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat komt neer op €160 op jaarbasis (gasprijs mei 2024). In principe wordt gas nog duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.525€45
100 liter2€2.950 – €3.000€100
200 liter2€3.300 – €3.800€115
300 liter3€4.525 – €5.000€155
zonneboiler-kopen-oude-meer

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Denk aan jouw adres, naam en contactgegevens. Belangrijk, want zo is het voor ons duidelijk naar wie de info toegezonden kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is belangrijk om boven water te krijgen hoeveel gas & elektriciteit je op dit moment verbruikt. Met behulp van deze gegevens kan de deskundige een goed advies geven.

 3. Beschrijf het huis

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Het betreft aantal kamers en wat er aan isolatie is gedaan. Belangrijk daarbij is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Waar ben je precies naar op zoek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of eerder met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Vertel ook of er ook andere duurzame energiebronnen eventueel al zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op de versturen-knop. Er volgt snel een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Oude Meer (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze mogelijkheid werd jaren geleden verder verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Op RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarop alle systemen. Alle producten die worden genoemd bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen uiteen tussen de €575 tot €1350. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Oude Meer

 • HRsolar (HRS200D/4,8 Combi), vermogen 1637 [KW], €1113 subsidie.
 • 123-Kaminofen (3CPC18 + FKS 600 A), vermogen 3588 [KW], €2440 subsidie.
 • HRsolar (Nero 4 / 200D combi), vermogen 2145 [KW], €1459 subsidie.

Buiten de interessante ISDE-regeling verschaft de gemeente Haarlemmermeer mogelijk nog een extra vergoeding. Ga naar www.haarlemmermeer.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Oude Meer aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In dat geval de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en draagt zorg voor de verwarming van je huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Oude Meer!

 • Warmtepomp: genereert warmte uit onder andere de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van industriële ondernemingen. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!