Zonneboiler Leimuiden

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Leimuiden? Via een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie bestaat in de basis uit 2 zaken: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water buffervat. Aan de hand van deze website bekijk jij omvangrijke toelichtingen aangaande een zonneboiler kopen in Leimuiden.

zonneboiler systeem installeren in 1433

 • Een zonneboiler is een interessante manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3600.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1150.
 • Een alledaags gezin in Kaag en Braassem stookt 1390 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 10%. Dit houdt in een interessante besparing van +/- €140 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode1433
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Leimuiden vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energiekosten komt voort uit gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en zoek naar een betrouwbare zonneboiler installateur in Leimuiden! Dankzij de zonneboiler-vergelijker vind je snel een goede installateur in jouw eigen regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Kaag en Braassem. Of klik door naar de website echteinstallateur.nl voor een database met geschikte installateurs in de regio. Hierna check je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op recensies en eventuele keurmerken. Dit zijn o.a. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Zonnekeur, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt zonne-energie en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door middel van het gesloten systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water buffervat. In de herfst en winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Geen nood, dan springt de naverwarmer bij (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het systeem is er voor 2 zaken: heet water in huis en natuurlijk een warm huis (CV). Dit milieuvriendelijke product bestaat uit geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Een gebrek aan zonnewarmte? Op deze momenten springt de CV-brander bij. Voornamelijk interessant voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor consumenten die relatief veel warm water gebruiken. Door lage aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een betaalbare energienota en minder uitstoot van CO-2 zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Leimuiden. De (zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als randvoorwaarde is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Ook heb je een plekje nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er structuren met het voorraadvat voor warm water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De kosten zonneboiler Leimuiden liggen tussen de €2775 en €3050, met montage. Dit duurzame product kan worden gebruik voor gewoonlijk 25 jaar. De feitelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de zonnecollectors, de specificaties van een warm-water voorraad buffersysteem, en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op onze website bekijk je hoe dit precies zit.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hieronder vind je voor een paar situatiesde geschatte kosten en een raming van de potentiële besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan stijgt het rendement. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. We hanteren standaard: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €140 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De gasprijs stijgt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.400 – €2.675€40
100 liter2€2.850 – €3.150€85
200 liter2€3.300 – €3.900€125
300 liter3€4.400 – €5.050€155
zonneboiler-kopen-leimuiden

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Dit zijn naam, adres + contactgegevens. Daarmee weten we naar wie verdere info verstuurd kan worden. Je ontvangt een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas & elektriciteit er verbruikt wordt. Geholpen door het energieverbruik kan de specialist inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningtypering

  Eigenschappen van de woning ingeven. Wat belangrijk is zijn de inhoud en de staat van de isolatie. Goed om te noemen is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke CO-2 besparende producten er in de woning zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en dien de aanvraag definitief in. Je krijgt binnen een week een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Leimuiden (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Dit is in 2017 verbreed. Elke Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Via het RVO platform is de speciale apparatenlijst geplaatst met een compleet overzicht. Alle apparaten die beschreven staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies variëren van €600 tot €1375. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Leimuiden

 • HRsolar (Hrs200D/5,0 combi), vermogen 1779 [KW], €1210 subsidie.
 • 123-Kaminofen (1CPC24 + HSP-1 400), vermogen 2017 [KW], €1372 subsidie.
 • HRsolar (Nero 3 / 200D Liggend combi), vermogen 1530 [KW], €1040 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau levert de gemeente Kaag en Braassem mogelijk nog een extra vergoeding. Zie www.kaagenbraassem.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Leimuiden aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In dat geval de zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Leimuiden!

 • Een warmtepomp: wint warmte door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een geselecteerde positie in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. productiebedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!