Zonneboiler De Kwakel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in De Kwakel? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart plusminus de helft op je kosten voor warm water. De installatie komt tot stand door 2 toepassingen: natuurlijk een zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door gebruik te maken van onze tool doorzoek je samengestelde raadgeving aangaande een zonneboiler kopen in De Kwakel.

zonneboiler systeem installeren in 1424

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3500.
 • Subsidies lopen op tot wel €1900.
 • Een standaard woning in Uithoorn gebruikt 1290 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 12%. Dit houdt in een flinke geldbesparing van wel €130 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteUithoorn
Postcode1424
Netnummer0297 (+31297)
Gasverbruik M31290 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in De Kwakel vergelijken

Het belangrijkste deel van een gemiddelde energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en maak een keuze voor een geschikte zonneboiler installateur in De Kwakel! Met behulp van onze tool vind je gemakkelijk een geschikte installateur in jouw eigen woonplaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Uithoorn. Of ga naar de website kvinl.nl voor een schema met geschikte installatiebedrijven uit de gemeente. In onderstaande box lees jij een aantal tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een goede zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Kijk goed na ervaringen van anderen en certificering. Dit zijn o.a. KviNL, Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om water op te warmen. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door de zonneschijn kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Middels het buizenstelsel gaat de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. In het najaar wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Het product is geschikt voor heet water in huis en aangename temperaturen (CV). De installatie heeft de volgende onderdelen: een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? Op dat moment kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bijzonder interessant voor gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor consumenten die relatief veel warm water gebruiken. Omwille van beperkte aanschafkosten, aanlokkelijke subsidies, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in De Kwakel. Deze setup is nog energiezuiniger als je het combineert met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Uiteraard moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat valt dus best wel mee. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Ook plaatsen ze ook het buffervat voor warm tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er oplossingen een warm-water buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De verwachte kosten zonneboiler De Kwakel variëren tussen €2700 en €4150, inclusief plaatsing. Dit product gaat normaal gesproken mee voor plus minus 24 tot 26 jaar. Het totale kostenplaatje komt tot stand door de hoeveelheid zonnecollectoren, de grootte van het buffervat voor warm tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een interessante subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hierna check jij voor diverse voorbeelden de geschatte prijs en een indicatie van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te interessanter een zonneboiler is. Een doorsnee gezin verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. Experts zeggen vaak: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat is +/- €95 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Vat inhoudCollectorenRealistische prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.600€55
100 liter2€2.750 – €3.000€85
200 liter2€3.275 – €3.875€115
300 liter3€4.600 – €5.050€155
zonneboiler-kopen-de-kwakel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We vragen om voor- en achternaam + contactgegevens. Hierdoor is het duidelijk naar wie de benodigde info toegezonden kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is makkelijk om boven water te krijgen hoeveel elektra & gas er verbruikt wordt. Op basis van deze statistieken kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf het huis

  Voer in wat voor type woning u bezit. Het betreft leefruimte (m2) en wat er aan isolatie is gedaan. Relevant is ook wat voor dak het huis heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie met zonnepanelen en ketel? Benoem ook welke duurzame energiebronnen er geplaatst zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur het formulier. Jij krijgt binnen een week een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in De Kwakel (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie werd in 2017 verder verruimd. Elke Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Via RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met toegewezen modellen. Alle merken op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen tussen de €600 tot wel €1600. Wel zijn er een aantal regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in De Kwakel

 • HRsolar (HRS120(L)/1,6), vermogen 837 [KW], €569 subsidie.
 • Wijsolar (500CS2ww2xPro18), vermogen 3194 [KW], €2172 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum All-in One Pro 300), vermogen 1010 [KW], €687 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau levert de gemeente Uithoorn wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Check www.uithoorn.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte De Kwakel aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In deze situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor een aangenaam warm huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in De Kwakel!

 • De warmtepomp: genereert energie a.d.h.v. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een specifiek gebied in de woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte in samenwerking met bijv. productiebedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!